Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για το πετρέλαιο στον απόηχο της νέας συμφωνίας ΟΠΕΚ - Στο +2,34% και τα 63,8 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Κέρδη για το πετρέλαιο στον απόηχο της νέας συμφωνίας ΟΠΕΚ - Στο +2,34% και τα 63,8 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε κέρδη της τάξης του +1,88%
Σημαντικά κέρδη σημείωσε σήμερα Τετάρτη (3/7) το πετρέλαιο, ανακάμπτοντας από την πτώση της προηγούμενης συνεδρίασης, στον απόηχο της συμφωνίας μεταξύ ΟΠΕΚ και Ρωσίας για επέκταση των περικοπών στην παραγωγή τους.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε κατά 2,34% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,86 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +1,88% στα 57,31 δολ. ανά βαρέλι.

Όλες οι χώρες που συμμετείχαν στην προηγούμενη συμφωνία του ΟΠΕΚ αποφάσισαν την επέκταση των περικοπών κα τη διάρκεια της συνάντησης στη Βιέννη η οποία ολοκληρώθηκε χθες (2/7).
Ωστόσο, οι αναλυτές της ING τόνισαν ότι «η συμφωνία για την επέκταση ήταν το ελάχιστο και δεν αρκεί», διευκρινίζοντας ότι «χρειαζόμαστε βαθύτερες περικοπές ώστε να αυξηθούν οι τιμές».
Παράλληλα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 5 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στα 3 εκατ. βαρέλια.

Κατά 1,1 εκατ. βαρέλια μειώθηκαν τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ

Μείωση μικρότερη της αναμενόμενης κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (3/7/2019) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,1 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 28 Ιουνίου 2019, κάτω των προβλέψεων των αναλυτών, που ανέμεναν μια μείωση κατά 3 εκατ. βαρέλια.
Την ίδια ώρα, οι καθαρές εισαγωγές αργού αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 1,71 εκατ. βαρέλια την ημέρα.
Χθες, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε ανακοινώσει μια μείωση των αποθεμάτων κατά 5 εκατ. βαρέλια.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 1,6 εκατ. βαρέλια, σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια μείωση κατά 2,2 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 1,4 εκατ. βαρέλια, έναντι των προβλέψεων για μια μείωση κατά 1 εκατ. βαρέλια.

ΗΠΑ: Στις 788 μειώθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου

Μείωση κατέγραψαν αυτή την εβδομάδα οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (3/7/2019) η Baker Hughes.
Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου μειώθηκαν κατά πέντε, στις 788.
Από την άλλη, οι πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά μία, στις 174.
Ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών μειώθηκε έτσι κατά τέσσερις στις 963.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης