Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον

tags :
Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον
ΑΓΟΡΑ: Συσσώρευση βλέπουν οι αναλυτές με επιλεγμένες μετοχές στο επίκεντρο. Πάμε για εκλογές την Κυριακή, επομένως τα σπουδαία από την επόμενη εβδομάδα. Αρχίζουν να θέλουν οι επενδυτές να δουν από τη νέα κυβέρνηση δείγματα γραφής από τις πρώτες μέρες αλλά και η τελική κατανομή των εδρών θα επηρεάσει την πορεία της αγοράς.

Αύριο 4/7 έχουμε σημαντικά μερίσματα από ΟΤΕ και Coca Cola. Για να δούμε πως θα συμπεριφερθούν οι επενδυτές σε αυτές τις σημαντικές αποκοπές. Θυμίζουμε πως κάποιες εισηγμένες το έκοψαν πρόσφατα και οι μετοχές τους δεν υποχώρησαν. Αυτό δείχνει κάτι…

Με μικρή άνοδο ξεκίνησε η συνεδρίαση και το γενικό δείκτη να είναι πάνω από τις 875 μονάδες. Χαμηλός ο τζίρος αλλά δεν περιμένουμε και κάτι διαφορετικό.

ΔΕΗ: Ξεχωρίζει από το ξεκίνημα με την τιμή να προσεγγίζει τα 2,12 ευρώ και τον όγκο να ξεπερνά να 110 χιλ. τεμάχια. Μάλλον θα τραβήξει σήμερα τα βλέμματα των επενδυτών.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Καλό ξεκίνημα με όγκο 20 χιλ. τεμάχια και μικρή άνοδο.

LAMDA: Εξαιρετική παρουσία με δυνατή άνοδο από τη μέρα που ανακοινώθηκαν οι πρόωρες εκλογές. Στα 9,55 ευρώ με χαμηλό όγκο λίγο μετά το άνοιγμα.

ΟΤΕ: Είχε επικοινωνήσει η διοίκηση ότι μάλλον θα πουλήσει τη συμμετοχή της στην Telekom Romania και υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι. Παλεύει τα 13 ευρώ η μετοχή.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Το βασικό είναι πως ο δανειστής που είναι ξένο fund, ζήτησε να πάει η εταιρεία στο εξωτερικό και αυτό για να υπάρχει πιστοληπτική διαβάθμιση, αλλά υπάρχει και το φορολογικό καθεστώς που είναι πιο ευνοϊκό.

Στην ουσία η διοίκηση δεν παρείχε κάποια ενημέρωση αναφορικά με τη διαδικασία της πώλησης του Πόρτο Καρράς προς τη γενική συνέλευση των μετόχων η οποία έγινε χθες (2/7),

Ειπώθηκε ότι θα μεταφερθεί σε θυγατρική, όπως έχει ανακοινωθεί, το Πόρτο Καρράς με έδρα την Κύπρο και αξία 173 εκατ. ευρώ και η αποτίμηση στην κυπριακή θυγατρική θα είναι 263 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα στη γενική συνέλευση το Δ.Σ. ενημέρωσε πως εξετάζοντας εναλλακτικές μεθόδους αναχρηματοδότησης του δανεισμού του Ομίλου διαπίστωσε την αδυναμία του Ελληνικού Τραπεζικού συστήματος να συνδράμει προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΟΛΥΜΠ: Εξάλλου, στο πλαίσιο συζητήσεων με πιστωτικά ιδρύματα και λοιπά χρηματοδοτικά σχήματα της αλλοδαπής έγινε αντιληπτό ότι η από την Τεχνική Ολυμπιακή εισφορά του συνόλου των μετοχών της Πόρτο Καρράς σε 100% θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής καθιστά πιο ευέλικτη τη χρηματοδότηση του Ομίλου και ειδικότερα της Τεχνικής Ολυμπιακής και της Πόρτο Καρράς.

Επιπλέον, η εισφορά των μετοχών θα επιτρέψει την περαιτέρω αναδιάρθρωση και ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του Ομίλου σε συναφείς κλάδους και θα διευκολύνει τυχόν μελλοντικές επενδυτικές δυνατότητες αυτού.Εγκρίθηκε επομένως η εισφορά στην υπό ίδρυση 100% θυγατρικής με την επωνυμία «T.O. INTERNATIONAL HOLDING Ltd» που θα εδρεύει στην Κύπρο

Αναφορικά με το δάνειο ύψους 45 εκατ. ευρώ με ξένο οίκο αυτό έχει διάρκεια 30 μηνών και επιτόκιο χαμηλότερο του 10%. Πάντως η στήλη πλέον δεν επιβεβαιώνει από τις πληροφορίες που έχει το όνομα του ξένου οίκου που θα την δανείσει, την ώρα που στην αγορά υπάρχουν πληροφορίες ότι πρόκειται για το Fortress.

Σημειώνεται πως τα μέλη της οικογένειας που έχουν παραιτηθεί και συγκεκριμένα ο Ανδρέας Στέγγος και Μαριάννα Στέγγου, κατείχαν το 6,46% και 5,64% αντίστοιχα του μετοχικού κεφαλαίου. Ο Κωνσταντίνος Στέγγος σύμφωνα με τον ισολογισμό χρήσης 2018 κατέχει το 39,28% (από 34,83% στο τέλος του 2017) και ο Γεώργιος Στέγγος το 12,34%. Επιπλέον στη γενική συνέλευση εμφανίστηκε ξένο fund με ποσοστό 3,8%

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Με χαμηλό όγκο ξεκίνησαν πολλά χαρτιά τα οποία παρακολουθούμε και λόγω μεγεθών και λόγω πορείας στο ταμπλό. Δεν υπάρχει κάποιο που να ξεχωρίζει στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης