Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αναβαθμίζει σε buy την ΕΧΑΕ η IBG - Νέα τιμή στόχος στα 5,80 ευρώ

tags :
Αναβαθμίζει σε buy την ΕΧΑΕ η IBG - Νέα τιμή στόχος στα 5,80 ευρώ
Θετικά επιδρά η αύξηση της ρευστότητας στην ελληνική αγορά, όπως και της συναλλακτικής δραστηριότητας τους τελευταίους μήνες
Σε buy (αγορά) αναβαθμίζει τη σύσταση της ΕΧΑΕ η IBG, από neutral (ουδετερότητα) προηγουμένως, ενώ αυξημένη είναι και η τιμή στόχος, στα 5,80 ευρώ, από 5 ευρώ νωρίτερα.
Όπως επισημαίνει η IBG η αναθεώρηση της σύστασης και της τιμής στόχου είναι αποτέλεσμα της μείωσης του ρίσκου χώρας, αλλά και της απότομης πτώσης των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων.
Θετικά επίσης επιδρά η αύξηση της ρευστότητας στην ελληνική αγορά, όπως και της συναλλακτικής δραστηριότητας τους τελευταίους μήνες, οι οποίες θα ενισχύσουν τα μεγέθη του ομίλου.
Όπως διαπιστώνει η IBG, ο μέσος τζίρος της αγοράς το β' 3μηνο του 2019 έχει αυξηθεί στα 85 εκατ. ευρώ, ή +75% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2019 ήταν στα 46 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή διαπραγματεύεται με αποτίμηση 25x σε όρους προσαρμοσμένου p/e βάσει των εκτιμήσεων του 2020 και 19x σε όρους προσαρμοσμένου p/e βάσει των εκτιμήσεων του 2021.
Αναλυτικά οι εκτιμήσεις της IBG για τα μεγέθη της ΕΧΑΕ:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης