Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurasia: Ο Μητσοτάκης δεν θα διακινδυνεύσει τον δημοσιονομικό στόχο - Θα μεταθέσει τις φορολογικές περικοπές εάν είναι αναγκαίο

tags :
Eurasia: Ο Μητσοτάκης δεν θα διακινδυνεύσει τον δημοσιονομικό στόχο - Θα μεταθέσει τις φορολογικές περικοπές εάν είναι αναγκαίο
Ο Μητσοτάκης θα επιδιώξει να διατηρήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών
Η Ελλάδα κατευθύνεται στις κάλπες στις 7 Ιουλίου, με το κεντροδεξιό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να είναι το ισχυρό φαβορί στον αγώνα.
Και αναμένεται να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία στο ελληνικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με την Eurasia Group.
Η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να κερδίσει τις προεκλογικές εκλογές της Ελλάδας με ευρύ περιθώριο.
New Democracy is expected to win Greece's snap elections by a wide margin.
Οι εκλογές θα σηματοδοτήσουν την πρώτη αλλαγή στην ηγεσία για την Ελλάδα από το 2015, όταν ο Τσίπρας ανέλαβε για πρώτη φορά την εξουσία.
Υπό τη διακυβέρνησή του, η οικονομία της Ελλάδας έχει υποστεί μια αργή αλλά σταθερή ανάκαμψη και τελικά εξήλθε από τα 8ετή προγράμματα διάσωσης το 2018.
Greece's economy is recovering from crisis.
Παρά τη σταθερή αυτή επιτυχία, η ισχυρή υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας δείχνει ευρεία επιθυμία για μια νέα προσέγγιση.
Η ανεργία παραμένει υψηλή - ιδιαίτερα η ανεργία των νέων - και μια σειρά φορολογικών αυξήσεων έχει ακυρώσει μεγάλο μέρος του πλούτου της μεσαίας τάξης.
Greece's unemployment is still sky high, especially for the young.

Ο Μητσοτάκης να ενισχύσει οριακά τις οικονομικές προοπτικές

Ο ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προωθεί μια πλατφόρμα φορολογικών περικοπών και βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, σε αντίθεση με τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση των κοινωνικών δαπανών.
Ωστόσο, ο Μητσοτάκης είναι απίθανο να διακινδυνεύσει να χάσει τον δημοσιονομικό στόχο της Ελλάδας για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, ενδεχομένως μεταθέτοντας τις φορολογικές περικοπές αργότερα κατά τη διάρκεια της θητείας του εάν είναι απαραίτητο.
New Democracy government will prioritize fiscal targets over tax cuts.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα δώσει προτεραιότητα σε δημοσιονομικούς στόχους σχετικά με φορολογικές περικοπές.

Ο Μητσοτάκης είναι ευρέως φιλικός προς τους πιστωτές.
Θα επιδιώξει να διατηρήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να διατηρήσει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί όσον αφορά τη χαλάρωση των όρων πίστωσης.
Η Ελλάδα έχει εξοφλήσει το χρέος της κατά 41,6 δισ. ευρώ από το 2005, αλλά έχει ακόμη σχεδόν 300 δισ. ευρώ στο χρονοδιάγραμμά της έως το 2059.
Greece faces debt repayments for decades to come.
Η συνέχιση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών της Ελλάδας θα είναι κρίσιμη για την επιτάχυνση της ανάπτυξής της και τη μείωση του χρέους της.
Από την άποψη αυτή, ο Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα δώσει προτεραιότητα στην αύξηση των αναγκαίων ξένων επενδύσεων, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και τους φόρους, ενισχύοντας τις προοπτικές των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Greece's FDI growth has picked up but still lags behind the EU.
Η αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα έχει αυξηθεί, αλλά εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με την ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης