Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης: H Ελλάδα είναι ακυβέρνητη από το 2010

Βαρουφάκης: H Ελλάδα είναι ακυβέρνητη από το 2010
Δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη
Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, κάνοντας λόγο για ακυβερνησία στη χώρα από το 2010.
Το κόμμα του, ΜέΡΑ25, διεκδικεί την είσοδο του στη Βουλή, ευελπιστώντας ότι θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο την επαύριο των εκλογών.
«Δεν υπάρχει κυβέρνηση στην Ελλάδα. Δεν έχουμε κυβέρνηση από τον Μάιο του 2010. Υπάρχουν άνθρωποι σε κυβερνητικές θέσεις οι οποίοι παίρνουν τους νόμους που συντάσσονται στις Βρυξέλλες και απλά μπορούν να παρέμβουν ελάχιστα», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ.Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στο επίδομα που έδωσε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα στους συνταξιούχους, λίγο πριν τις ευρωεκλογές.
«Αυτό που είπε ο Τσίπρας επί της ουσίας στους συνταξιούχους είναι θα σας δώσω 300-400 ευρώ που θα μαζέψω από την φορολογία στα παιδιά σας.
Αυτό θα τα οδηγήσει με βεβαιότητα στην μετανάστευση.
Δεν είναι κάτι που πρέπει να μας χαροποιεί».
Μιλώντας σε πολίτες στο Νίκαια, ο Γιάννης Βαρουφάκης είπε μεταξύ άλλων ότι το «να εκλεγεί το κόμμα του είναι σαν να βγάζεις τα σκουπίδια την νύχτα από το ασανσέρ, είναι μία βρώμικη δουλειά αλλά πρέπει να γίνει».
Σε δηλώσεις του νωρίτερα, ο κ.Βαρουφάκης ανέφερε ότι και αυτός έκανε λάθος που επέλεξε τον Αλέξη Τσίπρα, απαντώντας επί της ουσίας στην χθεσινή παραδοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι έκανε λάθος επιλογές σε πρόσωπα.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, ο κ.Βαρουφάκης υποστήριξε ότι ήταν στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης το 2015 να είναι έτοιμη να έρθει σε ρήξη με τους δανειστές προκειμένου να πετύχει το «κούρεμα» του χρέους.
Όπως είπε, για αυτόν ακριβώς το σκοπό ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνοντας πως το «κούρεμα» του χρέους θα επεδίωκαν τόσο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όσο και ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Ο κ.Βαρουφάκης αφού υποστήριξε ότι το όχι από το 62% των Ελλήνων στο δημοψήφισμα του Ιουλίου ήταν η μεγαλύτερη δικαίωση της στρατηγικής ρήξης και ότι ήταν κοινή απόφαση στο Μέγαρο Μαξίμου το 2015 να πάει σε ρήξη με τους δανειστές, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι έχει κάνει τη στρατηγική επιλογή να δικαιολογήσει την συνθηκολόγηση με τους Ευρωπαίους.
Όπως είπε ο κ.Βαρουφάκης, η ανατροπή του Όχι του δημοψηφίσματος είχε ως αποτέλεσμα να οδηγήσει την κοινωνία, τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους πιο βαθιά στην κρίση και στην φτώχεια.
«Σήμερα έχουμε πιο πτωχευμένες επιχειρήσεις, οι τράπεζες είναι σε χειρότερη κατάσταση από το 2013, εξακολουθούμεν να χάνουμε το πιο σημαντικό ανθρώπινο κεφάλαιο» είπε ο κ.Βαρουφάκης, υποστηρίζοντας ότι αν η ρήξη με τους δανειστές σχετικά με τη μείωση του χρέους μας βγάλει από το ευρώ, θα είναι επιλογή μας.
Ο κ.Βαρουφάκης υποστήριξε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την χώρα είναι η ερημοποίηση της και η αποχώρηση των νέων ανθρώπων μέσα στην Ευρωζώνη, τονίζοντας ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν είναι το ίδιο, αλλά όταν λένε ναι στις μνημονιακές πολιτικές, εξαφανίζεται η όποια δυνατότητα τους να διαφέρουν.
Ο επικεφαλής της ΜεΡΑ25 είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έπαψε να είναι αριστερός, ότι η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια χαμένη ψήφος ενώ διερωτήθηκε τι είδους αντιπολίτευση θα κάνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, επισημαίνοντας πως το ΜεΡΑ25 θα είναι το μόνο κόμμα που θα μπορεί να κάνει αξιόπιστη αντιπολίτευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης