Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Θετικό το κλίμα λόγω εκλογών – Σημαντικές αποκοπές μερισμάτων ενδέχεται να επηρεάσουν τους δείκτες

tags :
ΧΑ: Θετικό το κλίμα λόγω εκλογών – Σημαντικές αποκοπές μερισμάτων ενδέχεται να επηρεάσουν τους δείκτες
Οι αγορές στις ΗΠΑ θα είναι κλειστές σήμερα λόγω αργίας με τους αναλυτές να περιμένουν υποχώρηση των συναλλαγών
Σημαντικές αποκοπές μερισμάτων έχει η σημερινή συνεδρίαση από εταιρείες με ιδιαίτερη βαρύτητα στους δείκτες.
Οι αναλυτές περιμένουν ότι θα επηρεαστεί η πορεία της αγοράς λόγω των αποκοπών, αλλά τονίζουν το θετικό προεκλογικό κλίμα που υπάρχει στην αγορά και έχει οδηγήσει σε άνοδο άνω του 5% στις τελευταίες συνεδριάσεις.
Θα μπορούσε βέβαια να παρατηρηθεί πορεία ανάλογη με άλλων εταιρειών που έκοψαν μερίσματα αλλά οι μετοχές είτε δεν έχασαν το μέρισμα είτε έχασαν ένα μικρό μέρος του.
Πιο συγκεκριμένα, οι μετοχές του ΟΤΕ διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,4639 ευρώ ανά μετοχή προσαρμοσμένο με τον αριθμό των ίδιων μετοχών και αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 3,6%.
Επίσης η Coca Cola θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,57 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση 1,6% αλλά και χωρίς το ειδικό μέρισμα ύψους 2 ευρώ που αντιστοιχεί σε απόδοση 5,7%.
Σημειώνεται πως λόγω αργίας οι αγορές στις ΗΠΑ θα είναι κλειστές, εξέλιξη που ίσως επηρεάσει τον τζίρο στο ΧΑ.

Euroxx
Το θετικό προεκλογικό κλίμα θα διατηρηθεί παρά τις αποκοπές μερισμάτων σε ΟΤΕ και Coca Cola που θα δώσουν πίεση στην αγορά σήμερα.
Ο όγκος θα είναι αδύναμος λόγω της αργίας της 4ης Ιουλίου στις ΗΠΑ.

Eurobank
Για σήμερα η αγορά θα επηρεαστεί από τις αποκοπές μερισμάτων και αναμένεται να έχει χαμηλό τζίρο λόγω της αργίας στις ΗΠΑ, αλλά πιστεύουμε πως οι προσδοκίες για τη συνέχιση της στάσης “διευκόλυνσης” από την ΕΚΤ και οι προοπτική για της εσωτερικές πολιτικές αλλαγές αποτελούν καταλύτες για περαιτέρω άνοδο.

Beta
Το ΧΑ έχει έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις με αθροιστική άνοδο 5,2% και οι επενδυτές μπορεί να θελήσουν να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών τους.
Οι σημαντικές αποκοπές μερισμάτων από εταιρείες με βαρύτητα στους δείκτες (ΟΤΕ και Coca Cola) θα επηρεάσουν συνολικά την πορεία της αγοράς.
Σημειώνεται επίσης πως οι αγορές στις ΗΠΑ θα είναι κλειστές σήμερα λόγω αργίας (Ημέρα Ανεξαρτησίας).

Γ.Κ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης