Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μερίσματα και ΚΥΑ για Ελληνικό πιέζουν την αγορά

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μερίσματα και ΚΥΑ για Ελληνικό πιέζουν την αγορά
ΑΓΟΡΑ: Στα μερίσματα το ενδιαφέρον και μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί η τάση που θέλει τις εταιρείες να κόβουν και οι μετοχές να είναι σαν να μην έχουν κόψει. Μεγάλο το μέρισμα αθροιστικά στην Coca Cola με τη μετοχή να κλείνει χθες 3/7 σε νέα ιστορικά υψηλά.

Όμως και η μερισματική απόδοση του ΟΤΕ είναι καλή. Σημειώνεται πως η Wall Street είναι κλειστεί σήμερα λόγω αργίας (Ημέρα Ανεξαρτησίας). Η προσδοκία αυτοδυναμίας συνεχίζει να δίνει πόντους στο ΧΑ και ίσως αντισταθμίσει τις όποιες πιέσεις. Εδώ θα κάνουμε μία παρατήρηση που θεωρούμε σημαντική.

Όποιος πιστεύει πως η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές με ισχυρή αυτοδυναμία, παραμένει στο ΧΑ τοποθετημένος μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο. Όποιος πιστεύει πως θα κερδίσει χωρίς αυτοδυναμία, θεωρούμε πως ίσως πρέπει να κοιτάξει τη ρευστότητα του χαρτοφυλακίου του. Ίσως και στο σενάριο της οριακής αυτοδυναμίας να πρέπει να πράξει το ίδιο.

Τώρα όποιος πιστεύει ότι η ΝΔ δε θα κερδίσει τις εκλογές θα πρέπει να ρευστοποιήσει τα πάντα. Η εκτίμηση της στήλης είναι αυτή. Ίσως δούμε αναταράξεις από Δευτέρα όπου θα υπάρχει το αποτέλεσμα των εκλογών.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Με την Coca Cola να χάνει αμέσως όλο το μέρισμα ο γενικός δείκτης υποχωρεί άνω του 1% στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης αλλά με ελάχιστο τζίρο. Περιμένουμε γιατί μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις.

COCA COLA: Με ισχυρή πτώση λόγω αποκοπής μερίσματος. Το χάνει όλο σχεδόν η μετοχή. Βρίσκεται στα 32,50 ευρώ με απώλειες 7,38% και όγκο 3 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 12,1 δισ. ευρώ.

OTE: Πιέζεται και ο ΟΤΕ που χάνει σχεδόν όλο το μέρισμα. Στα 12,59 ευρώ και στο -3% με όγκο 20 χιλ. τεμάχια.

LAMDA: Είπαμε και το γράψαμε: Αυτοί αφήνουν «καμένη γη». Θα υπάρχουν τεράστια προβλήματα για την επόμενη κυβέρνηση που θα ζητάνε άμεση λύση. Η μετοχή μετά την κοινή υπουργική απόφαση και την ανακοίνωση της εταιρείας υποχωρεί 3,30% με όγκο11 χιλ. τεμάχια και την τιμή να είναι στα 9,07 ευρώ. Οι απώλειες μεγαλώνουν όσο περνάει η ώρα.

Δε χρειάζεται να κάνουμε ξανά αναφορά για τα καυτά μέτωπα. Είτε εισηγμένες, είτε όχι τα προβλήματα είναι μεγάλα. Δείτε τις ζημιές του ΟΣΕ, της ΔΕΗ, της ΛΑΡΚΟ, της ΕΒΖ και πολλών άλλων. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα που απαιτεί γενναίες αποφάσεις. Θα έχει την τόλμη η νέα κυβέρνηση να τις πάρει;

ΔΕΗ: Συνεχίζει ανοδικά περισσότερο τεχνικά και με την προσδοκία του εκλογικού αποτελέσματος παρά από κάποια θετική είδηση. Στα 2,3680 ευρώ με άνοδο 1,37% και όγκο 61 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλή η εικόνα τους στο ξεκίνημα της συνεδρίασης με την Εθνική να έχει λίγο καλύτερη άνοδο από τις άλλες.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Από τις εταιρείες της μικρής κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζει η συγκεκριμένη με άνοδο 10% και όγκο 6 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 13,7 εκατ. ευρώ. Πιάνει σιγά-σιγά μια δίκαιη αποτίμηση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης