Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί το πετρέλαιο παρά την πτώση στα αποθέματα αμερικανικού αργού - Στο -1,03% και τα 63,16 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Υποχωρεί το πετρέλαιο παρά την πτώση στα αποθέματα αμερικανικού αργού - Στο -1,03% και τα 63,16 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -1,06% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 56,73 δολ. ανά βαρέλι
Απώλειες καταγράφουν σήμερα Πέμπτη (4/7) οι τιμές του πετρελαίου, παρά την πτώση που σημειώθηκε στα αποθέματα αργού στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά την προηγούμενη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το Brent υποχωρεί κατά -1,03% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,16 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -1,06% στα 56,73 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 28 Ιουνίου 2019 υποχώρησαν κατά 1,1 εκατ. βαρέλια, με την πτώση ωστόσο να είναι μικρότερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν τα αποθέματα να υποχωρήσουν κατά 2,96 εκατ. βαρέλια.
«Τα στοιχεία σίγουρα δε φαίνονται πολύ καλά για τους πιο επιθετικούς επενδυτές, σε μία εβδομάδα όπου υπάρχουν ήδη σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με τη ζήτηση πετρελαίου, παρά τον ενθουσιαμό που υπάρχει γύρω από την επέκταση των περικοπών του ΟΠΕΚ», ανέφερε ο επικεφαλής αναλυτής εμπορευμάτων Barani Krishnan στην ιστοσελίδα του Investing.
Σημειώνεται ότι τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου έδειχναν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά περισσότερα από 5 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.
Νωρίτερα εντός της εβδομάδας, οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ αποφάσισαν την επέκταση των περικοπών στην παραγωγή τους μέχρι τον Μάρτιο του 2020, με την είδηση ωστόσο να έχει περιορισμένο αντίκτυπο στις τιμές του «μαύρου χρυσού».
«Ενώ η αντίδραση της αγοράς στην απόφαση του ΟΠΕΚ ήταν περιορισμένη, εν μέρει επειδή η απόφαση ήταν αναμενόμεη, η αλήθεια είναι ότι η αγορά γνωρίζει ότι οι ποσοστώσεις του ΟΠΕΚ δεν επηρεάζουν σημαντικά την προσφορά πετρελαίου», υπογράμμισε η πρόεδρος της Transversal Consulting, Ellen Wald.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης