Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης: Έγιναν τομές στην καθημερινότητα του πολίτη – Η Lamda καθυστερεί την επένδυση

Σπίρτζης: Έγιναν τομές στην καθημερινότητα του πολίτη – Η Lamda καθυστερεί την επένδυση
Συνέντευξη του Χρήστου Σπίρτζη στο Εuronews
Μια ανάσα πριν από τις εθνικές εκλογές, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, ανοίγει τα χαρτιά του στο Εuronews και μιλάει για τις προσδοκίες του σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, για την ήττα των ευρωεκλογών, για το έργο στις υποδομές τα τελευταία χρόνια αλλά και για την επένδυση στο Ελληνικό.
«Την Κυριακή ο ελληνικός λαός θα κάνει την τελική επιλογή, είναι δύο τελείως διαφορετικά διακριτά προγράμματα και προτάσεις, το δικό μας και της Νέας Δημοκρατίας, ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει αν θα επιστρέψει σε πολιτικές που τον έφεραν στην περιπέτεια των μνημονίων ή αν θα συνεχίσει μια σταθερή πορεία ανάπτυξης, κοινωνικού κράτους, φιλίας στις βαλκανικές χώρες, πρωτοπορίας στην νοτιοανατολική Μεσόγειο και μία ευρωπαϊκή πορεία που έβγαλε τη χώρα και από την απομόνωση και την απαξίωση», επισημαίνει ο Χρήστος Σπίρτζης.
Αναφερόμενος στην βαριά ήττα των ευρωκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι έφταιξαν πολλά πράγματα.
«Πρώτον είναι η κούραση του κάθε πολίτη και κυρίως των μεσαίων στρωμάτων μετά από δέκα χρόνια σκληρής λιτότητας.
Το δεύτερο είναι ότι δεν κατορθώσαμε με τις κόντρες, με τις διαφωνίες που υπήρχαν με το σύστημα των μέσων μαζικής ενημέρωσης να ενημερώσουμε τους πολίτες και για το έργο που έγινε, για τα αποτελέσματά του, για τι τι έχει γίνει όλη την τετραετία προκειμένου να πάμε στην πρότασή μας να υλοποιηθεί η ανάπτυξη στην Ελλάδα.
Τρίτον, υπήρξαν ολιγωρίες σε σχέση με μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να ληφθούν νωρίτερα για να μπορέσει να βιώσει ο ελληνικός λαός, ο κάθε πολίτης, στην καθημερινότητα του, στη ζωή του», σημειώνει ο κ. Σπίρτζης και προσθέτει:
«Δεν νομίζω ότι δεν έγιναν πολύ μεγάλα βήματα, πολλές τομές, μεταρρυθμίσεις, που αφορούν την καθημερινότητα του κάθε πολίτη.
Θεωρώ όμως ότι μια χώρα που είχε 28% ανεργία το 15' και 18% σήμερα δεν μπορεί να αντέξει και να συνεχίσει μία λογική ύφεσης, δεν μπορεί να αντέξει συμπεριφορές ή διαδικασίες οι οποίες την κούρασαν όλα αυτά τα χρόνια, δεν μιλάμε για τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μιλάμε για τα τελευταία 40 ή 50 χρόνια».
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Lamda Development, o Χρήστος Σπίρτζης υποστηρίζει ότι «η εταιρεία εδώ και αρκετά χρόνια δεν θέλει να προχωρήσει με τους ρυθμούς που όφειλε να θέλει να προχωρήσει στην επένδυση του Ελληνικού.
Όταν το λέγαμε κάποιοι αυτό πριν από το 2015 και μετά μας λοιδωρούσαν ότι είμαστε εναντίον των επενδύσεων.
Σήμερα είναι απόλυτο καθαρό ότι οι συγκεκριμένοι επενδυτές δεν θέλουν να επενδύσουν, θέλουν να βγάλουν λεφτά από μέρος της επένδυσης και συγκεκριμένα από τον διαγωνισμό για το καζίνο και στη συνέχεια να προχωρήσουν στο έργο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης