Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Εθνική: Δεν έχει συζητηθεί ακόμη στο ΣτΕ η προσφυγή κατά της απόφασης Πετρόπουλου για το ΛΕΠΕΤΕ

tags :
Εθνική: Δεν έχει συζητηθεί ακόμη στο ΣτΕ η προσφυγή κατά της απόφασης Πετρόπουλου για το ΛΕΠΕΤΕ
Η πράξη της Προέδρου του ΣτΕ ουδόλως προδικάζει το αποτέλεσμα της δικαστικής κρίσης επί των εκκρεμών αιτήσεως ακυρώσεως και αναστολής
Σε διευκρινίσεις για την εκκρεμή απόφαση του Συμβούλιου της Επικρατείας προέβη η Εθνική Τράπεζα, αναφορικά με την απόφαση του Υφυπουργού Εργασίας, Τ. Πετρόπουλου για το ΛΕΠΕΤΕ.
Όπως αναφέρει η Εθνική, (i) ήδη έχει προβεί σε άσκηση αιτήσεως ακυρώσεως και αιτήσεως αναστολής, οι οποίες δεν έχουν ακόμη συζητηθεί (πολλώ δε μάλλον δεν έχει εκδοθεί απόφαση επ' αυτών) κατά των αποφάσεων του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της πράξεως του ΕΤΕΑΕΠ αναφορικά με την εφαρμογή του άρθρου εικοστού τετάρτου του ν. 4618/19 σχετικά με την (αντίθετη σε θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις) επιβολή πρόσθετων ασφαλιστικών εισφορών και
(ii) ότι η κ. Πρόεδρος του αρμοδίου Τμήματος του ΣτΕ, απλώς, δεν έκανε δεκτή την αιτηθείσα χορήγηση προσωρινής διαταγής αναστολής εκτελέσεως (μέχρι εκδόσεως αποφάσεως επί της αιτήσεως αναστολής) καθόσον πιθανολόγησε ότι δεν συντρέχει περίπτωση ανεπανόρθωτης βλάβης και χωρίς να υπεισέλθει στην ουσία της υποθέσεως.
Είναι προφανές ότι η ανωτέρω πράξη αυτή της κ. Προέδρου του ΣτΕ ουδόλως προδικάζει το αποτέλεσμα της δικαστικής κρίσης επί των εκκρεμών αιτήσεως ακυρώσεως και αναστολής, για την έκβαση των οποίων, ασφαλώς, η Εθνική Τράπεζα θα προβεί στην κατά νόμο ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης