Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά από τη ΔΕΗ του 45% αιολικών πάρκων της Volterra σε Αιτωλοακαρνανία και Βοιωτία

tags :
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά από τη ΔΕΗ του 45% αιολικών πάρκων της Volterra σε Αιτωλοακαρνανία και Βοιωτία
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά από τη ΔΕΗ του 45% αιολικών πάρκων ισχύος 69,7 MW της Volterra στην Αιτωλοακαρνανία και στη Βοιωτία
Ολοκληρώθηκε σήμερα (4/7) και τυπικά η εξαγορά από τη ΔΕΗ του 45% των  αιολικών πάρκων ισχύος  69,7MW της Volterra στην Αιτωλοακαρνανία και στη  Βοιωτία. 
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ.  Εμμ. Παναγιωτάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της VOLTERRA κ. Πάνος Νίκου υπέγραψαν, στα γραφεία της ΔΕΗ, τις σχετικές συμβάσεις.
Ο κ. Εμμ. Μ. Παναγιωτάκης δήλωσε: «Σήμερα επισφραγίζεται επίσημα η συνεργασία μας με τη VOLTERRA η οποία είναι θυγατρική του Ομίλου ΑΒΑΞ σ΄ έναν τομέα που είναι στρατηγικού ενδιαφέροντος για τη ΔΕΗ, όπως είναι
οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. 
Η εξαγορά του 45% από τα δύο SPV, με αιολικά πάρκα στην Αιτωλοακαρνανία και στη Βοιωτία, είναι μία από τις μεθόδους που θα ακολουθήσει η ΔΕΗ για την εκπλήρωση του στρατηγικού της στόχου, που είναι ο 15πλασιασμός της σε ΑΠΕ και ο ενδιάμεσος στόχος το 2022 να έχουμε 600 ΜW.
Όπως έχουμε πει, στην κατεύθυνση αυτή θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα όπως είναι κατασκευές ιδίων έργων, εξαγορές, συμμετοχές joint venture, κ.λπ.».  
Ο κ. Πάνος Νίκου δήλωσε: «Δεν υπάρχει κράτος χωρίς να έχει ένα δεσπόζοντα παραγωγό ενέργειας και αυτός είναι ο ρόλος της ΔΕΗ για την Ελλάδα. 
Όταν ο κ. Παναγιωτάκης ανακοίνωσε τη στρατηγική που αφορά στις ΑΠΕ για την ΔΕΗ, μιλήσαμε για τις δυνατότητες να αποτελέσει η VOLTERRA μέρος αυτή της στρατηγικής. 
Η  συμφωνία,  μετά από πολλές  διαπραγματεύσεις, ολοκληρώθηκε σήμερα και τυπικά και είναι μια συμφωνία win-win».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης