Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – 7η συνεχόμενη ανοδική παρά τα μερίσματα - Αρκετά νέα υψηλά

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – 7η συνεχόμενη ανοδική παρά τα μερίσματα - Αρκετά νέα υψηλά
ΑΓΟΡΑ: Μια χαρά και η σημερινή συνεδρίαση. Μεγάλα μερίσματα κόπηκαν από μετοχές με βαρύτητα και τα πήγε εξαιρετικά. Πολλά βαριά χαρτιά βρέθηκαν σε ένα υψηλά, είτε έτους, είτε πολυετή. Ξαναγράφουμε πως η στήλη κοιτάζει ενδοσυνεδριακές τιμές, αλλά κάποιες έγραψαν νέα υψηλά και στο κλείσιμο.

Και ο τζίρος παρά το γεγονός ότι η Wall Street είναι κλειστή σήμερα λόγω αργίας θα λέγαμε πως ήταν αρκετά καλός. Μένει άλλη μία συνεδρίαση πριν τις εκλογές και μετά θα δούμε τι θα ξημερώσει.

Πάντως το ΧΑ συμπλήρωσε 7 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και αν πάει λίγο πιο πάνω θα είναι σε υψηλά 4,5 ετών με ενδοσυνεδριακές τιμές. Με τιμές κλεισίματος είναι σε υψηλά 4,5 ετών.

LAMDA: Εξαιρετική σήμερα και νομίζουμε πως οι επενδυτές σωστά εξέλαβαν την εξέλιξη με το Ελληνικό. Δηλαδή είπαν πως η νέα κυβέρνηση θα αλλάξει την απόφαση και θα δώσει το πράσινο φως. Έτσι αγόρασαν στα χαμηλά και κάτω από τα 9 ευρώ αποκομίζοντας άμεσα μεγάλες υπεραξίες. Σε νέα υψηλά ο τίτλος και στα 9,65 ευρώ.

ΔΕΗ: Και εδώ νέα υψηλά και μάλλον η αγορά όπως έχουμε ξαναγράψει περιμένει κάτι που εμείς δεν το βλέπουμε. Μάλλον περιμένει πωλήσεις μονάδων και όχι μόνο λιγνιτικών και περιορισμό προσωπικού. Δεν ξέρουμε αν αυτά φτάνουν. Δεν ξέρουμε αν τα πράγματα μπορούν να βελτιωθούν ακόμα και με ακύρωση της έκπτωσης συνέπειας.

JUMBO: Και εδώ νέα υψηλά. Στα 18,02 ευρώ με άνοδο 2,39% και όγκο 169 χιλ. τεμάχια.

EUROBANK: Σε νέα υψηλά και η συγκεκριμένη. Έκλεισε στα 0,8920 ευρώ με άνοδο 2,06% όγκο 11,4 εκατ. τεμάχια και αποτίμηση 3,3 δισ. ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Στα 2,15 ευρώ με άνοδο 1,42% όγκο 544 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 498 εκατ. ευρώ. Και εδώ έχουμε νέα υψηλά.

ΟΤΕ: Διαπραγματευόταν χωρίς το μέρισμα αλλά δεν το έχασε όλο. Η απόδοση ήταν 3,6% και έχασε μόλις 1%.

COCA COLA: Θα έπρεπε να χάσει 7,5% για να χάσει όλο το μέρισμα αλλά έχασε 5,33%. Τα πήγε καλά και η συμπεριφορά της μετοχής είναι εξαιρετική, αν και για τη στήλη δεν είναι ελκυστική η αποτίμηση. Μας διαψεύδει όμως.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Εξαιρετικός απλά.

SPACE: Σήμερα διαπραγματευόταν χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου 0,06 ευρώ ανά μετοχή. Έκλεισε με άνοδο 6% και στα 5,30 ευρώ.

ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ: Διαπραγματευόταν σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,103 ευρώ ανά μετοχή ή καθαρό 0,0927 ευρώ ανά μετοχή. Αμετάβλητη έκλεισε η μετοχή.

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Σφακιανάκης και Κανάκης βγαίνουν από το ταμπλό μετά από τις επιτυχημένες δημόσιες προτάσεις. Στη Σφακιανάκης υπήρχε ήδη συγκέντρωση άνω του 90%, αλλά και στην Κανάκης από την πρώτη μέρα είχε φανεί ότι η δημόσια πρόταση θα είχε επιτυχία. Στα πρώτα λεπτά είχε συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσοστό.

Τώρα μένει να δούμε τι θα γίνει με το ΙΑΣΩ αφού κάποιοι πήραν το ποσοστό της Euromedica και ίσως έχουμε εξελίξεις. Δεν νομίζουμε πως για παράδειγμα η τράπεζα που πήρε ποσοστό θα θέλει να κρατήσει τις μετοχές.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Πακέτο 1 εκατ. μετοχών που αντιστοιχεί στο 8,5% του συνόλου των μετοχών πέρασε σήμερα από το ταμπλό στα 1,55 ευρώ ανά μετοχή, αλλά ο τίτλος έκανε νέα μεγάλη κίνηση και έκλεισε στα 1,93 ευρώ με άνοδο 17,7%.

ΚΑΡΑΤΖΗ: Η μετοχή θα μπορούσε να έχει διπλάσια αποτίμηση αν οι βασικοί μέτοχοι και διοίκηση έβγαιναν λίγο προς τα έξω. Δεν μας παραξενεύει η σημερινή πορεία, αντίθετα πιστεύουμε ότι άργησε και αυτός είναι και ο λόγος που έκανε έντονη κίνηση.

ΚΕΚΡΟΨ: Δεν τα προλαβαίνουμε τα πάνω-κάτω.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Απογοητευτική…

MODA BAGNO: Άλλη μία απογοήτευση…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης