Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Scope: Αυξάνονται οι πιθανότητες νέων εκλογών στην Ισπανία – Σε κίνδυνο η αξιολόγηση «Α-»

Scope: Αυξάνονται οι πιθανότητες νέων εκλογών στην Ισπανία – Σε κίνδυνο η αξιολόγηση «Α-»
Έκθεση της Scope Ratings για την Ισπανία 
Ο Pedro Sánchez έχει τρεις εβδομάδες στη διάθεσή του για να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία ή να οδηγήσει την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης σε νέα εκλογική διαδικασία, σχολιάζει σε έκθεσή της η Scope Ratings, υπογραμμίζοντας ότι η πιθανότητα για το δεύτερο ενδεχόμενο αυξάνεται συνεχώς - ηπρώτη ψηφοφορία στο ισπανικό κοινοβούλιο για τη σύσταση νέας κυβέρνησης υπό την ηγεσία του Σοσιαλιστή κ. Sánchez θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουλίου.
Τούτου λεχθέντος, ο οίκος αξιολόγησης σημειώνει ότι μία παράταση της πολιτικής αβεβαιότητας θα πιέσει καθοδικά την αξιολόγηση μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας «Α-» για την Ισπανία, παρά την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη και τις ιστορικά χαμηλές αποδόσεις στο κρατικό 10ετές ομόλογο.
«Η Ισπανία χρειάζεται τη νέα κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές αδυναμίες της χώρας, από το υψηλό δημόσιο χρέος έως την άκαμπτη αγορά εργασίας και τη χαμηλή παραγωγικότητα.
Ο κ. Sánchez χρειάζεται την υποστήριξη μιας απόλυτης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ή 176 από τους 350 εκπροσώπους στην κάτω βουλή.
Σε περίπτωση που δεν το πετύχει, θα χρειαστεί απλή πλειοψηφία σε δεύτερη ψηφοφορία, στις 25 Ιουλίου.
Διαφορετικά, στις 10 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν νέες εκλογές - τέταρτη ανά τετραετία.
Λόγω του κατακερματισμένου κοινοβουλίου, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία αποτελούσε πάντοτε μια δύσκολη πράξη.
Μετά τις πρόσφατες εκλογές, όμως, έγινε ακόμα πιο δύσκολη", λέει ο Lennkh.
Ένα πρόβλημα είναι η αυξανόμενη δυσαρέσκεια μεταξύ του σοσιαλιστικού κόμματος PSOE (123 έδρες) και του αριστερού Unidas Podemos (42 έδρες).
Επιπλέον, οι Ciudadanos (57 έδρες) έχουν αλλάξει στάση, παίρνοντας μια ασυμβίβαστη θέση να μην υποστηρίξουν μια κυβέρνηση με επικεφαλής τον Pedro Sánchez.
Οι συζητήσεις μεταξύ του PSOE και του Unidas Podemos βρίσκονται σήμερα σε αδιέξοδο», σχολιάζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης