Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Κόσοβο απαγορεύει στα στελέχη της σερβικής κυβέρνησης την είσοδο στη χώρα

Το Κόσοβο απαγορεύει στα στελέχη της σερβικής κυβέρνησης την είσοδο στη χώρα
Κόσοβο: «Μπλόκο» στα στελέχη της σερβικής κυβέρνησης
«Μπλόκο» στα στελέχη της σερβικής κυβέρνησης βάζει ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Ράμους Χαραντινάι, απαγορεύοντας την είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, η κυβέρνηση του Χαραντινάι αποφάσισε να απαγορεύσει επ' αόριστον την είσοδο στο Κόσοβο όλων των στελεχών της σερβικής κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε ο σύμβουλος του ΥΠΕΞ Μπεχτζέτ Πατσόλι, ο Γιετλίρ Ζουμπεράι.
«Εξαιτίας των απειλών και της προπαγάνδας που προέρχονται από την Σερβία, το ΥΠΕΞ αποφάσισε να μην επιτρέψει την είσοδο στη χώρα σε κανέναν επίσημο από το Βελιγράδι», ανέφερε ο Γιετλίρ Ζουμπεράι.
Παράλληλα, τόνισε ότι η Πρίστινα αναγκάστηκε να λάβει την απόφαση αυτή διότι οι πολιτικοί από τη Σερβία με τη συμπεριφορά τους προκαλούν ένταση στο βόρειο Κόσοβο.
Αντιδρώντας ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε πως «η διεθνής κοινότητα παραμένει επαίσχυντα σιωπηλή μπροστά στην παραβίαση όλων των πολιτισμικών κανόνων, από τον Ράμους Χαραντινάι και τον Χάσιμ Θάτσι».
Ο επικεφαλής του γραφείου της σερβικής κυβέρνησης για το Κόσοβο Μάρκο Τζούριτς εκτίμησε ότι «η απόφαση αυτή της Πρίστινας αποτελεί την ταφόπλακα στον διάλογο για την ανεύρεση οριστικής λύσης που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης