Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ρουσόπουλος (ΑΔΜΗΕ): Ομαλή η πορεία διεξαγωγής των έργων διασύνδεσης

Ρουσόπουλος (ΑΔΜΗΕ): Ομαλή η πορεία διεξαγωγής των έργων διασύνδεσης
Στην ομαλή πορεία διεξαγωγής των έργων διασύνδεσης αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΑΔΜΗΕ, Ιάσων Ρουσόπουλος, στη 2η Τακτική Συνέλευση της εταιρείας
Στην ομαλή πορεία διεξαγωγής των έργων διασύνδεσης αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών (εφεξής «η Εταιρεία»), Ιάσων Ρουσόπουλος, στη 2η Τακτική Συνέλευση της εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (4/7/2019) στο Χρηματιστήριο Αθηνών επί της Λεωφόρου Αθηνών 110.
Οι 131 μέτοχοι που παρευρέθηκαν στη Γ.Σ., εκπροσωπώντας το 72,62% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, προέβησαν σε κατά πλειοψηφία υπερψήφιση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
Σημαντικότερο εξ αυτών αποτελεί η έγκριση διάθεσης αποτελεσμάτων της εταιρικής χρήσης 01.01.2018 – 31.12.2018 και συνεπώς η διάθεση συνολικά μερίσματος και προμερίσματος , ύψους 0,088 €/μτχ, το οποίο θα διανεμηθεί στις 9 Αυγούστου.
Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης ξεχώρισε η αναφορά δια στόματος του Προέδρου της Εταιρείας κ. Ρουσόπουλου για την ομαλή πορεία διεξαγωγής των έργων διασύνδεσης καθώς και η πρωτοβουλία για ένταξη περισσότερων νησιωτικών διασυνδέσεων στο δεκαετές πρόγραμμα ανάπτυξης του ΑΔΜΗΕ.
Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε η ένταξη των Δωδεκανήσων και των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, ενώ ειδική μνεία έγινε και για την επιτάχυνση της Δ’ Φάσης της Διασύνδεσης των Κυκλάδων κατά ένα χρόνο σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό.
Στην παρουσίασή του, ο κ. Ρουσόπουλος υπογράμμισε την έγκαιρη υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος του ΑΔΜΗΕ που διασφαλίζει την αισθητή αύξηση της Ρυθμιζόμενης Περιουσιακής Βάσης και του συνολικότερου οικονομικού προφίλ του Ομίλου. Το απτό αποτέλεσμα θα είναι βελτίωση της κερδοφορίας και της μερισματικής απόδοσης της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, στο εγγύς μέλλον, με την αναμενόμενη ολοκλήρωση των έργων διασύνδεσης της Κρήτης και των Κυκλάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης