Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Η ΝΔ θα δυσκολευτεί να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους, καθώς υπόσχεται μειώσεις φόρων

Capital Economics: Η ΝΔ θα δυσκολευτεί να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους, καθώς υπόσχεται μειώσεις φόρων
Δύσκολα θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους η ΝΔ, εκτιμά η Capital Economics
Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 είναι απίθανο να επιδράσουν καταλυτικά στα δημοσιονομικά της Ελλάδας, εκτιμούν οι αναλυτές της Capital Economics, στην τελική ευθεία για την αναμέτρηση της Κυριακής.
«Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές.
Ενώ έχει υποσχεθεί ότι θα καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, έχει δεσμευτεί ότι θα μειώσει τους φόρους και ότι θα διευκολύνει τα ελληνικά νοικοκυριά για τακτοποιήσουν τα χρέη τους στην εφορία»,  εξηγούν οι αναλυτές.
Ως εκ τούτου, εκτιμά η Capital Economics, η ΝΔ θα δυσκολευτεί να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους.
Την ίδια ώρα, ελλοχεύει ο κίνδυνος το έλλειιμμα του προύπολογισμού για το 2019, να είναι μεγαλύτερο από τις αρχικές εκτιμήσεις της Capital Economics.



Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει μείωση του φορολογικού συντελεστή από 22% σε 9% για εισόδημα έως 10.000 και σταδιακή μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση εισφορών από 20% σε 15%, ότι στο τέλος της τετραετίας θα εφαρμοστούν δύο συντελέστες ΦΠΑ 11% και 22% και μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από 28% σε 20% σε μία διετία και τον φόρο στα μερίσματα αμέσως.
Προβλέπεται επίσης μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% στη διετία.

Oxford Economics: To 2033 στα προ κρίσης επίπεδα το ΑΕΠ της Ελλάδας

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ κάνουν λόγο για ανάπτυξη του ΑΕΠ με ρυθμό 4%, ωστόσο η Oxford Economics έχει διαφορετική άποψη.
«Αν και το πρόγραμμα της ΝΔ βασίζεται σε μειώσεις φόρων, οι δανειστές της Ελλάδας συνεχίζουν να επιμένουν για σφικτή οικονομική πολιτική παρέχοντας πολύ μικρά δημοσιονομικά περιθώρια για τέτοια μέτρα» αναφέρεται σε ανάλυση της Oxford Economics επικαλείται η WSJ.
«Χωρίς σημαντική αναδιάρθρωση του προϋλογισμού και του χρέους, δεν βλέπουμε την Ελλάδα να αποκλίνει σημαντικά από τη ληθαργική πορεία ανάπτυξης της» αναφέρουν οι αναλυτές.
Σύμφωνα με την Oxford Economics, ίσως χρειαστεί να φτάσουμε έως το 2033 ώστε το ΑΕΠ της Ελλάδας να φτάσει στα προ κρίσης επίπεδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης