Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Οι ωφελημένοι από τις εξελίξεις στην ΕΛΤΡΑΚ – Ποια αμοιβαία κεφάλαια έχουν σημαντική συμμετοχή

tags :
Οι ωφελημένοι από τις εξελίξεις στην ΕΛΤΡΑΚ – Ποια αμοιβαία κεφάλαια έχουν σημαντική συμμετοχή
Οι μεγάλοι κερδισμένοι φαίνεται είναι εγχώριοι θεσμικοί οι οποίοι συνολικά κατέχουν 1,11 εκατ. τεμάχια ή περίπου το 8% του μετοχικού κεφαλαίου
Ισχυρά αλλά χαμηλότερα από την τιμή εξαγοράς κέρδη καταγράφει σήμερα 5/7 η μετοχή της Ελτράκ.
Η μετοχή διαπραγματεύεται στα 3,14 ευρώ με άνοδο 19,85% αλλά χαμηλότερα κατά 0,15 ευρώ περίπου σε σύγκριση με το τίμημα που δόθηκε στους βασικούς μετόχους για να πουλήσουν τις μετοχές τους.
Όπως όλα δείχνουν αυτό θα είναι και το τίμημα της δημόσιας πρότασης ήτοι 3,2880 ευρώ ανά μετοχή.
Οι βασικοί μέτοχοι πούλησαν 66%, σημαντικά χαμηλότερα από την καθαρή θέση της εισηγμένης σε μία περίοδο που η αγορά λόγω της ανόδου της έχει μετοχές με χειρότερους ισολογισμούς οι οποίες διαπραγματεύονται με υψηλότερο δείκτη p/bv.
Οι μεγάλοι κερδισμένοι φαίνεται είναι εγχώριοι θεσμικοί οι οποίοι συνολικά κατέχουν 1,11 εκατ. τεμάχια ή περίπου το 8% του μετοχικού κεφαλαίου.
Από αυτά το Alpha Blue Chips Ελληνικό Μετοχικό έχει 451 χιλ. τεμάχια με στοιχεία τέλους πρώτου τριμήνου 2019, το Alpha Επιθετικής στρατηγικής 220 χιλ. τεμάχια, το Triton Αναπτυξιακό 191 χιλ. τεμάχια, το 3Κ ΑΚ Μετοχικό Εσωτερικού 165 χιλ. τεμάχια και το 3Κ ΑΚ Greek Value Μετοχικό Εσωτερικού 53 χιλ. τεμάχια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης