Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Οι προσδοκίες αποτυπώθηκαν, τώρα το λόγο έχει ο λαός

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Οι προσδοκίες αποτυπώθηκαν, τώρα το λόγο έχει ο λαός
ΑΓΟΡΑ: Τέλειωσε η αναμονή αγαπητοί αναγνώστες. Δευτέρα που θα ανοίξει το ΧΑ θα ξέρουμε. Θα έχουν βγει τα αποτελέσματα και οι έδρες και θα ξέρουμε. Θεωρούμε πως η αγορά δεν έχει υψηλές προσδοκίες από τη νέα κυβέρνηση. Της αρκεί η αυτοδυναμία και η αλλαγή.

Μεγάλη ευκαιρία λοιπόν για την επόμενη κυβέρνηση να κάνει κάποια πράγματα για τον τόπο. Να δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες ώστε να έρθουν και να γίνουν μεγάλες επενδύσεις. Αυτά έχει ανάγκη ο τόπος και όσοι ασχολούνται με το χρηματιστήριο το βλέπουν.

Η χώρα δεν έχει ανάγκη από επιδόματα και μεγάλο δημόσιο τομέα. Θέλει δουλειές και ευκαιρίες. Αν γίνουν μερικά από αυτά που περιμένει η αγορά η χώρα θα αλλάξει και το ΧΑ θα γίνει ισχυρότερο.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Η στήλη συμμερίζεται, επικροτεί και επομένως αναπαράγει το σχόλιο του φίλου Βασίλη (άλλωστε τον έχω σαν πατέρα) από το site mikrometoxos.gr. Τι λέει ο Βασίλης στους αναγνώστες του;

«ΟΣΟΙ ΕΞ ΥΜΩΝ… βγάζετε τα άντερά σας από κέρδη, να σκεφτείτε και αυτούς που υποφέρουν επειδή τους τα έφερε έτσι η τύχη, η μοίρα τους.
ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ και ΙΔΡΥΜΑΤΑ που προσφέρουν κοινωνικό έργο και έχουν σχέση με τα ΓΗΡΑΤΕΙΑ και τα ΠΑΙΔΙΑ.
ΕΛΕΟΣ – μην το αμελείτε…
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΟΣ , όποιος και αν είναι αυτός, έστω ο δικός σας.»

ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ (απάντηση): Μακάρι να ξέραμε τι θα γίνει τη Δευτέρα. Όλα τα σενάρια είναι ανοικτά και ακόμα και με το καλύτερο αποτέλεσμα δε θα μας παραξένευε μία κίνηση κατοχύρωσης κερδών από κάποιους που μπήκαν πρώτοι προς αυτούς που μπαίνουν τελευταίοι.

Η εκτίμησή μας είναι ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει αν έχει ισχυρή αυτοδυναμία και κάνει ένα μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα από άξιους και δεν συμβιβαστεί μπορεί να πετύχει πολλά. Θα μου πείτε γιατί δεν το έκαναν οι προηγούμενες εδώ και τόσα χρόνια και φτάσαμε σε αυτό το σημείο.

Δυστυχώς δεν το έκαναν. Τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία. Πρέπει να πάψουμε να «σερνόμαστε» και να πάμε μπροστά με δύναμη. Μακάρι να γίνει. Αν δεν γίνει τότε ούτε το ΧΑ θα πάει καλά, ούτε εμείς…

JUMBO: Νέα ιστορικά υψηλά και κλείσιμο στα 18,80 ευρώ με άνοδο 4,33% και όγκο 443 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 2,55 δισ. ευρώ. Εξαιρετικό χαρτί έχει δώσει μεγάλες συγκινήσεις και τεράστια κέρδη στους μακροπρόθεσμους επενδυτές. Πριν από 7 χρόνια ήταν στα 2,5 ευρώ.

LAMDA: Νέα υψηλά πολλών ετών και εδώ και συγκεκριμένα 11 ετών. Μεγάλος ο όγκος σήμερα στη μετοχή και το κλείσιμο στα 9,88 ευρώ. Αποτίμηση 787 εκατ. ευρώ.

ΟΛΠ: Τον δυσκόλεψαν και σήμερα τα 23 ευρώ και έκλεισε πάνω σε αυτό το σημείο με ξανά πωλητές και όγκο 24 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΤΡΑΚ (απάντηση): Πούλησαν οι βασικοί μέτοχοι σε τρίτο και αποκτά κάποιος το 66%. Ο ορισμός της δημόσιας πρότασης. Τώρα γιατί δεν πήγε η μετοχή στην τιμή, θεωρούμε πως κάποιοι έχουν τη διάθεση να πουλήσουν λίγο χαμηλότερα από το να περιμένουν.

Γιατί μπορεί η δημόσια πρόταση να σημαίνει εντολή στο ταμπλό άμεσα, μπορεί και όχι. Ίσως εκτιμούν λοιπόν ότι θα αργήσει, άρα σου λένε θα πάρουν από αλλού την απώλεια. Κλείσιμο στα 3,16 ευρώ με άνοδο 20,61% και όγκο 25 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 44,4 εκατ. ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Εξαιρετική και το αξίζει, μην τα ξαναγράφουμε. Ωραία κίνηση με καλό όγκο συναλλαγών. Δηλαδή μην τρελαθούμε κιόλας εδώ έχουν αποτίμηση άλλες κι άλλες σημαντικά υψηλότερη και δεν έχουν ούτε τα μισά της θεμελιώδη. Στα 1,6950 ευρώ με άνοδο 6,94% όγκο 153 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 19 εκατ. ευρώ.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Η Αρετή Κυριακούλη πούλησε πακέτο που έγινε χθες αξίας 1 εκατ. ευρώ. Στα 2,06 ευρώ έκλεισε η μετοχή με αποτίμηση 15,6 εκατ. ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Η κίνηση της Πλαστικά Κρήτης τη βοήθησε μάλλον και έκανε κάποιους να καταλάβουν ότι ο όμιλος και κέρδη βγάζει και δεν έχει μεγάλο δανεισμό και έχει υψηλή καθαρή θέση. Αστεία η αποτίμηση των 100 εκατ. ευρώ. Στα 2,29 ευρώ το κλείσιμο.

ΕΛΤΟΝ: Ωραία κίνηση με κλείσιμο στα 1,73% και στο +2,67% και όγκο 70 χιλ. τεμάχια.

Αυτά τα ολίγα για σήμερα.
Καλό Σαββατοκύριακο και καλό βόλι

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης