Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Απαιτούνται νέες πρωτοβουλίες από την Ευρώπη ώστε να σωθεί η πυρηνική συμφωνία του 2015

tags :
Ιράν: Απαιτούνται νέες πρωτοβουλίες από την Ευρώπη ώστε να σωθεί η πυρηνική συμφωνία του 2015
Η πλευρά της Τεχεράνης δήλωσε έτοιμη να αυξήσει τα επίπεδα εμπλουτισμένου ουρανίου «σε οποιοδήποτε επίπεδο»
Στο γεγονός ότι απαιτούνται νέες πρωτοβουλίες από τις χώρες της Ευρώπης οι οποίες συμμετέχουν στην πυρηνική συμφωνία του 2015 αναφέρθηκε σήμερα (7/7) το Ιράν, το οποίο πλέον εμφανίζεται έτοιμο να προχωρήσει σε αύξηση των αποθεμάτων εμπλουτισμένου ουρανίου.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, Behrouz Kamalvandi, δήλωσε ότι «σε μερικές ώρες η τεχνική διαδικασία θα ολοκληρωθεί και θα ξεκινήσει ο εμπλουτισμός πέρα από το 3,67%», προσθέτοντας ότι «αύριο το πρωί, όταν ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας λάβει το δείγμα, θα έχουμε ξεπεράσει το 3,67%».
Παράλληλα, ο κ. Kamalvandi πρόσθεσε ότι το Ιράν θα προχωρήσει και σε αύξηση του εμπλουτισμού ουρανίου για την τροφοδοσία του εργοστασίου του Bushehr στο επίπεδο του 5%», ενώ υπογράμμισε ότι «είμαστε έτοιμοι να εμπλουτίσουμε το ουράνιο σε οποιοδήποτε επίπεδο και με οποιοδήποτε ποσό».
Η πλευρά της Τεχεράνης ανέφερε επίσης ότι οι αποφάσεις που λαμβάνει απέναντι στην πυρηνική συμφωνία θα επαναξιολογούνται κάθε 60 ημέρες, καλώντας παράλληλα τις υπόλοιπες πλευρές που συμμετέχουν στη συμφωνία να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.
«Απαιτούνται νέες πρωτοβουλίες ώστε να σωθεί η πυρηνική συμφωνία», επεσήμανε το Ιράν, προσθέτοντας ότι έχει ενημερώσει με επίσμημη επιστολή την Επίτροπο Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Federica Mogherini, για την απόφασή του να προχωρήσει σε αύξσηη των αποθεμάτων εμπλουτσμένου ουρανίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης