Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zarif (ΥΠΕΞ Ιράν): Θα υπαναχωρήσουμε στον εμπλουτισμό ουρανίου εάν οι Ευρωπαίοι τηρήσουν τη συμφωνία του 2015

Zarif (ΥΠΕΞ Ιράν): Θα υπαναχωρήσουμε στον εμπλουτισμό ουρανίου εάν οι Ευρωπαίοι τηρήσουν τη συμφωνία του 2015
Το Ιράν απειλέι να ξεκινήσει σήμερα να εμπλουτίζει ουράνιο σε επίπεδα άνω του 3,67%, το όριο που ορίστηκε από τη συμφωνία της Βιέννης το 2015
"Αναστρέψιμες" είναι οι αποφάσεις του Ιράν για τον εμπλουτισμό ουρανίου σε ποσοστό μεγαλύτερο απ όσο προβλέπει η συμφωνία του 2015 εάν οι Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία ηγέτες τηρήσουν τη συμφωνία που έχουν υπογράψει με την Τεχεράνη.
Αυτό δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Mohammad Javad Zarif υπαναχωρώντας περαιτέρω από τις δεσμεύσεις του στο πλαίσιο της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 με τις μεγάλες δυνάμεις.
Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ιρανός ΥΠΕΞ αναφέρει ότι "σήμερα το Ιράν προχωράει στον δεύτερο γύρο του μηχανισμού για την επίλυση διαφορών με βάση την Παράγραφο 36 του (κοινού ολοκληρωμένου σχεδίου) JCPOA. Διατηρούμε το δικαίωμα να συνεχίσουμε να το κάνουμε για να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας αντιμέτωποι με την Αμερικανική Οικονομική Τρομοκρατία. Όλα αυτού του είδους τα βήματα είναι αναστρέψιμα μόνο μέσω της συμμόρφωσης της Ε3 ".
Η πυρηνική συμφωνία είναι επίσημα γνωστή ως Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο (JCPOA).
Τον περασμένο χρόνο οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από την συμφωνία, την οποία είχαν υπογράψει μαζί με την Κίνα, την Ρωσία και χώρες της Ε.Ε. όπως η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία.
Το Ιράν επιβεβαίωσε σήμερα ότι υπαναχωρεί από μια ακόμα δέσμευση που ανέλαβε απέναντι στη διεθνή κοινότητα και ότι θα ξεκινήσει εντός της ημέρας να εμπλουτίζει ουράνιο σε επίπεδα άνω του 3,67%, το όριο που ορίστηκε από τη συμφωνία της Βιέννης, αψηφώντας τις αμερικανικές προσπάθειες άσκησης πίεσης στην χώρα με την επιβολή κυρώσεων ώστε να αναγκαστεί να επαναδιαπραγματευτεί την πυρηνική συμφωνία με τις παγκόσμιες δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης