Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ο επιχειρηματικός κόσμος στηρίζει τον Macron, παρά τις καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις

Γαλλία: Ο επιχειρηματικός κόσμος στηρίζει τον Macron, παρά τις καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις
Ικανοποιημένοι οι Γάλλοι εργοδότες από τη μεταρρυθμιστική δέσμευση του Γάλλου προέδρου
Τη στήριξη της γαλλικής ελίτ εξακολουθεί να απολαμβάνει ο Emmanuel Macron παρά το γεγονός ότι του προσάπτουν καθυστερήσεις στην  υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και μάλιστα εν μέσω κοινωνικής αναταραχής.
Εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρήσεων και τραπεζίτες, που συμμετείχαν στο ετήσιο οικονομικό συνέδριο στην Aix-en-Provence εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δέσμευση του Γάλλου προέδρου στη μεταρρυθμιστική ατζέντα, αν και συνάντησε αρκετά εμπόδια, όπως με τις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων».  
«Ο Macron έκανε κάποια λάθη, αλλά το συνειδητοποίησε και έλαβε μέτρα για να τα διορθώσει» δήλωσε Γάλλος τραπεζίτης στο Reuters.
«Η κατάσταση δεν είναι τόσο κακή όσο σκέφτονται κάποιοι.
Έχει κάνει περισσότερα σε δύο χρόνια από ό, τι άλλοι πρόεδροι σε πέντε ή δέκα χρόνια », πρόσθεσε ο ίδιος τραπεζίτης.
Δύο χρόνια μετά την έναρξη της προεδρίας του, η μεταρρυθμιστική ατζέντα του Macron  οπισθοχώρησε στις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» και  δαπάνησε αρκετά μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο.
Ο Macron τους πρώτους μήνες της προεδρίας του ελαστικοποίησε την αυστηρή εργατική νομοθεσία της Γαλλίας, πάγιο αίτημα των μεγάλων επιχειρήσεων.
Τα επόμενα σχέδια του Γάλλου προέδρου για το συνταξιοδοτικό και την ασφάλιση των ανέργων αναμένεται να πυροδοτήσουν μεγάλες αντιδράσεις από τα συνδικάτα, φέρνοντας τον Macron μπροστά από ακόμη μία δοκιμασία.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης