Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Με αρνητική γνώμη παραδίδει το πιστοποιητικό ελέγχου την Τετάρτη στη Folli η PwC

tags :
Με αρνητική γνώμη παραδίδει το πιστοποιητικό ελέγχου την Τετάρτη στη Folli η PwC
Τα 500 εκ. ευρώ από την Ασία, οι ευθύνες του υφιστάμενου ΔΣ και ο έλεγχος της Αρχής Ξεπλύματος για τον τρόπο καταβολής της αμοιβής της PwC
Tην Τετάρτη ερχόμενη Τετάρτη 10 Ιουλίου παραδίδεται στην Επιτροπή Ελέγχου και το ΔΣ της Folli Follie το πιστοποιητικό ελέγχου της PwC.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κύκλος εργασιών που εμφανίζεται να προέρχεται από την Ασία σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που συνέταξε το ΔΣ της Folli Follie είναι της τάξεως των 500 εκ. ευρώ γεγονός που οδηγεί την PwC στην έκφραση αρνητικής γνώμης.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα τεκμήρια που έχει συγκεντρώσει η ελεγκτική εταιρία δείχνουν ότι τα στοιχεία που προέρχονται από την Ασία είναι ανακριβή γεγονός που δημιουργεί ευθύνες και στο υφιστάμενο ΔΣ της Folli.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στις αρχές Ιουνίου παραιτήθηκαν από το ΔΣ οι κ.κ. Κύρκος και Μπαλλής έμπειροι τραπεζίτες καθώς σύμφωνα με πληροφορίες διαπίστωσαν σκιώδεις πρακτικές και αδράνεια των βασικών μετόχων στην εκδήλωση ενδιαφέροντος από επενδυτές για την εξυγίανση της εταιρίας.  
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την παράδοση του πιστοποιητικού θα πρέπει να συγκληθεί Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας.
Εν τω μεταξύ παρά την καθυστέρηση στην παράδοση η PwC όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες έχει προπληρωθεί (πράγμα που δεν συνηθίζεται) τον έλεγχο και μάλιστα με ποσό της τάξεως των 2,5 εκ ευρώ.
Μάλιστα ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τρόπος καταβολής ποσού που προσεγγίζει το 1 εκ. ευρώ θεωρήθηκε μη κανονικός και προκάλεσε την κινητοποίηση της Αρχής Ξεπλύματος η οποία ξεκίνησε έρευνα της οποίας τα αποτελέσματα δεν έχουν γίνει γνωστά.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης