Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Δεν υπάρχει κίνδυνος διάδοσης πυρηνικών όπλων από το Ιράν - Να αποκατασταθεί η ισορροπία στην πυρηνική συμφωνία

Ρωσία: Δεν υπάρχει κίνδυνος διάδοσης πυρηνικών όπλων από το Ιράν - Να αποκατασταθεί η ισορροπία στην πυρηνική συμφωνία
Ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στους Διεθνείς Οργανισμούς εξέφρασε την ελπίδα του ότι η Τεχεράνη δεν θα αυξήσει περαιτέρω τα επίπεδα εμπλουτισμένου ουρανίου
Την ελπίδα της ότι το Ιράν δεν θα αυξήσει τα επίπλεα εμπλουτισμένου ουρανίου πάνω από το 5% εξέφρασε σήμερα (7/7) η Ρωσία, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο μόνιμος εκπρόσωπος της χώρας στους Διεθνείς Οργανισμούς, Mikhail Ulyanov.
Ειδικότερα, ο κ. Ulyanov δήλωσε ότι «το Ιράν έχει αυξήσει τα επίπεδα εμπλουτισμένου ουρανίου», προσθέτοντας ότι «ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας θα χρειαστεί αρκετό χρόνο ώστε να το επιβεβαιώσει και να μετρήσει αυτό το νέο επίπεδο».
«Ελπίζω ότι αυτό το ποσοστό δεν θα ξεπεράσει το 5%, αντί για 3,67%, στα πλαίσια του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης», επεσήμανε ο Ρώσος εκπρόσωπος στους Διεθνείς Οργανισμούς.
Παράλληλα, ο κ. Ulyanov κατέστησε σαφές ότι «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διάδοσης πυρηνικών όπλων» μέσω της σχετικής ενέργειας της Τεχεράνης.
«Αυτό είναι απλά ένα ακόμα μήνυμα ότι η Τεχεράνη αναμένει να αποκατασταθεί η ισορροπία στο Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης», υπογράμμισε ο Ρώσος αξιωματούχος.
Νωρίτερα εντός της ημέρας, ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν και επικεφαλής διαπραγματευτής για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, Abbas Araghchi, ανακοίνωσε ότι η χώρα προχώρησε στο δεύτερο στάδιο της μείωσης των δεσμεύσεών της απέναντι στο Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης και ξεκίνηση στην αύξηση του εμπλουτισμού ουρανίου πάνω από το επίπεδο του 3,67%.
Ο Ιρανός αξιωματούχος τόνισε ότι η Τεχεράνη θα συνεχίσει να μειώνει τις δεσμεύσεις της απέναντι στη συμφωνία ανά 60 ημέρες, εκτός εάν οι πλευρές που συμμετέχουν στο Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης