Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ο ενεργειακός κλάδος στρατηγική προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης της ΝΔ

tags :
Ο ενεργειακός κλάδος στρατηγική προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης της ΝΔ
Eπενδυτικές ευκαιρίες που έχουν μείνει αναξιοποίητες το ισχυρό κίνητρο για την προσέλκυση κεφαλαίων

H καθαρή επικράτηση της ΝΔ λύνει τα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη να εφαρμόσει το πρόγραμμά του με στόχο την ανάπτυξη, την προσέλκυση επενδύσεων και τη μείωση της φορολογίας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ισχύ των 158 εδρών έχει στόχο να κρατήσει το πολιτικό προβάδισμα με εμπροσθοβαρείς κινήσεις, που θα δείξουν προς τους επενδυτές αλλά και τους πιστωτές ότι είναι αποφασισμένος να φέρει την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης.
Αν οι πληροφορίες για ανάληψη των καθηκόντων του υπουργείου Ενέργειας από τον αντιπρόεδρο Κωστή Χατζηδάκη επιβεβαιωθούν, τότε η δυναμική στον κρίσιμο αυτό τομέα θα πολλαπλασιαστεί.
Και αυτό γιατί ο Κ. Χατζηδάκης είναι άνθρωπος με πολιτική εμπειρία και γνώση στα οικονομικά και κατεξοχήν μεταρρυθμιστής.
Στον ενεργειακό τομέα αναμένονται άμεσα οι παρεμβάσεις στην ΔΕΗ, καθώς επίσης η εφαρμογή του Target Model για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού που μέχρι τώρα έχει μείνει μετέωρη.
Η απελευθέρωση της αγοράς του φυσικού αερίου, όπου θα πρέπει να δοθεί καθαρή λυση για το πώς θα διευθετηθεί το πρόβλημα της ΔΕΠΑ και τι θα ιδιωτικοποιηθεί από αυτόν τον όμιλο είναι μείζον θέμα.
Υπάρχει επίσης σε εκκρεμότητα η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ αλλά και του ΑΔΜΗΕ για τον οποίο ο ίδιος ο κ. Χατζηδάκης έχει δεσμευθεί, ότι θα μεταβιβαστεί το πλειοψηφικό πακέτο σε ιδιώτη επενδυτή, ώστε να ενισχυθεί η εκτέλεση του μεγάλου επενδυτικού του προγράμματος.
Ο κλάδος Περιβάλλοντος είναι μείζονος σημασίας και οι επενδυτικές ευκαιρίες σημαντικές.

 

Το νέο πολιτικό πλαίσιο

Το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα δίνει σαφέστατα στην κυβέρνηση την πολιτική υπεροχή και την λαϊκή εντολή να προχωρήσει στο προγραμμά της με στόχο την ανάπτυξη και την ανάκαμψη της οικονομίας, καθώς το ΑΕΠ βρίσκεται ακόμα και σήμερα χαμηλότερα από τα 200 δισ. ευρώ.
Οι τομές ειδικά στην οικονομία δεν θα πρέπει να καθυστερήσουν, το αντίθετο θα πρέπει να γίνουν γρήγορα ώστε η αγορά να αντιληφθεί τη δυναμική και οι επενδυτές να λάβουν το μήνυμα για να αρχίσουν να προσελκύονται στα ελληνικά projects, σε έναν τομέα που δείχνει ότι μπορεί πράγματι να καταστεί καταλύτης.
Παράλληλα το τελικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ που υπερέβη το 31% προϊδεάζει ότι σαν αξιωματική αντιπολίτευση παραμένει στο πολιτικό παιχνίδι, που σημαίνει ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να δείξει γρήγορα έργο επιβεβαιώνοντας τις προσδκοκίες της μεγάλης πλειοψηφίας της αγοράς που την εμπιστεύτηκε.

πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης