Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ιράν: Δεν επιθυμούμε πόλεμο με καμία χώρα - Θα υπερασπιστούμε τα σύνορά μας

tags :
Ιράν: Δεν επιθυμούμε πόλεμο με καμία χώρα - Θα υπερασπιστούμε τα σύνορά μας
Η Τεχεράνη έστειλε σαφές μήνυμα ότι θα υπερασπιστεί τα σύνορά της
Τη θέση ότι το Ιράν δεν επιθυμεί πόλεμο με καμία χώρα εξέφρασε σήμερα (8/7) ο επικεφαλής του ιρανικού στρατού, Abdolrahim Mousavi, όπως αναφέρει το πρακορείο ειδήσεων Mehr.
Συγκεκριμένα, ο ιρανός Υποστράτηγος κατέστησε σαφές ότι «το Ιράν δεν αναζητά πόλεμο με καμία χώρα», διατυπώνοντας για μία ακόμα φορά τη θέση που διατηρεί η κυβέρνηση της χώρας κατά τις τελευταίες εβδομάδες.
Παράλληλα, το Υπουργείο Άμυνας της χώρας δήλωσε ότι «η κατάρριψη του αμερικανική drone έστειλε μήνυμα ότι το Ιράν θα υπερασπιστεί τα σύνορά τους».
Κατά τις τελευταίες εβδομάδες οι εντάσεις ανάμεσα στην Τεχεράνη και την Ουάσιγκτον έχουν αυξηθεί, μετά την κατάρριψη αμερικανικού drone από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Σύμφωνα με Ιρανούς αξιωματούχους, το αμερικανικό drone είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο του Ιράν, ενώ η πλευρά της Ουάσιγκτον ισχυρίζεται ότι το drone πραγματοποιούσε πτήση πάνω από διεθνή ύδατα.
Επιπλέον, το ιρανικό Υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε το Ηνωμένο Βασίλειο για «θαλάσσια πειρατεία», μετά την κατάληψη του ιρανικού δεξαμενόπλοιου κοντά στο Γιβραλτάρ, τονίζοντας ότι «δε θα ανεχτεί» τέτοιες ενέργειες.
«Η βρετανική κυβέρνηση, σε μία προκλητική κίνηση, κατάσχεσε δεξαμενόπλοιο του Ιράν που βρισκόταν κοντά στις ακτές του Γιβραλτάρ, γεγονός που είναι αντίθετο με τους διεθνείς κανονισμούς και τις δεσμεύσεις των Ευρωπαίων υπογραφόντων στην πυρηνική συμφωνία», επεσήμανε το Υπουργείο Άμυνας του Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης