Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στο πετρέλαιο εν αναμονή ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,47% και τα 63,93 δολ. το Brent

Οριακές μεταβολές στο πετρέλαιο εν αναμονή ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,47% και τα 63,93 δολ. το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε απώλειες μόλις 0,07%
Οριακές μεταβολές σημείωσε κατά την έναρξη της εβδομάδας το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω εξελίξεις αναφορικά με την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το Brent διαπραγματεύθηκε στο -0,47% και τα 63,93 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε οριακή πτώση της τάξεως του -0,07% στα 57,47 δολ. ανά βαρέλι.

«Ένα ιδιαίτερα προσεκτικό άνοιγμα αυτό το πρωί δέχθηκε στήριξη από τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Vanguard Markets, Stephen Innes, προσθέτοντας ότι «οι επενδυτές παραμένουν ιδιαίτερα προσεκτικοί αναφορικά με την παγκόσμια οικονομία».

Τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό αργό υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα, καταγράφοντας απώλειες άνω του -3% και -1,5% αντίστοιχα, καθώς η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας αντισταθμίζει τους κινδύνους στη ζήτηση.
Οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ κατέγραψαν σημαντική ανάκαμψη τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα το Υπουργείο Εργασίας της χώρας, καθώς αυξήθηκαν κατά 224 χιλ. γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων πέντε μηνών.
Ωστόσο, ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα έχει περιορίσει τις προοπτικές παγκόσμιας ανάπτυξης και ζήτησης πετρελαίου, με τις δύο πλευρές να αναμένεται να συναντηθούν τις ερχόμενες εβδομάδες προκειμένου να συνεχίσουν τις μεταξύ τους συνομιλίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης