Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Κίνας: Η πυρηνική κρίση στο Ιράν είναι αποτέλεσμα του αμερικανικού εκφοβισμού

ΥΠΕΞ Κίνας: Η πυρηνική κρίση στο Ιράν είναι αποτέλεσμα του αμερικανικού εκφοβισμού
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας τόνισε ότι οι αμερικανικές πιέσεις αποτελούν τη βασική αιτία για την πυρηνική κρίση στο Ιράν
Στο γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες φέρουν την πλήρη ευθύνη για την απόφαση του Ιράν να αναστείλει ορισμένες από τις δεσμεύσεις της απέναντι στο Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδριο Δράσης αναφέρθηκε σήμερα (8/7) η Κίνα, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ Geng Shuang, σχολιάζοντας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, προειδοποίσε ότι «τα γεγονότα δείχνουν ότι ο μονομερής εκφοβισμός έχει ήδη γίνει ένας επιδεινούμενος όγκος».
Παράλληλα, ο Geng Shuang πρόσθεσε ότι «η μέγιστη πίεση που ασκούν οι ΗΠΑ στο Ιράν αποτελεί τη βασική αιτία για την πυρηνική κρίση στο Ιράν».
Η πλευρά του Πεκίνου εξέφρασε επίσης και τη λύπη της για την απόφαση της Τεχεράνης να περιορίσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στο Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης, ενώ κάλεσε όλες τις πλευρές να δείξουν συγκράτηση εν μέσω της τρέχουσας κρίσης.
Νωρίτερα, ο προεδρικός εκπρόσωπος της Ρωσίας, Dmitry Peskov, πραγματοποίησε επίσης δηλώσεις αναφορικά με τη σχετική απόφαση της Τχεράνης, τονίζοντας ότι ο εμπλουτισμός ουρανίου του Ιράν «προκαλεί ανησυχίες».
Ωστόσο, ο κ. Peskov υπογράμμισε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει τις προσπάθειές της προκειμένου να επιλυθεί η τρέχουσα κρίση μέσω της διπλωματικής οδού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης