Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Ο «μπελάς» της Γερμανίας, Γιάνης Βαρουφάκης, επιστρέφει στην Ελλάδα

Bloomberg: Ο «μπελάς» της Γερμανίας, Γιάνης Βαρουφάκης, επιστρέφει στην Ελλάδα
Στην επάνοδο του Γιάνη Βαρουφάκη στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας αναφέρεται το «Bloomberg»
Στην επάνοδο του Γιάνη Βαρουφάκη στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας αναφέρεται με άρθρο του το «Bloomberg»:
Θυμάστε τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, που, ντυμένος με δερμάτινα και οδηγώντας μοτοσικλέτα, συγκρούστηκε επανειλημμένα με τον Γερμανό ομόλογό του κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας;
Προσέξτε καλά, ο Γιάνης Βαρουφάκης επιστρέφει επίσημα στο παιχνίδι.
Το Μέρα25, η ελληνική πτέρυγα του νέου πανευρωπαϊκού κόμματος DiEM25, κέρδισε το 3,4% των ψήφων στις γενικές εκλογές της Κυριακής, ακριβώς πάνω από το όριο του 3% που απαιτείται για να μπει στο κοινοβούλιο, δίνοντάς του εννέα βουλευτές.
«Το μέγεθος του αποτελέσματός μας είναι μικρό, αλλά είναι αρκετά μεγάλο για να αλλάξει πολλά», δήλωσε ο κ. Βαραφουκάκης μετά τη νίκη του Κυριακού Μητσοτάκη την Κυριακή.
Οικονομολόγος που έχει διδάξει σε πανεπιστήμια στη Βρετανία, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ, οι συχνές εμφανίσεις του 58χρονου στα μέσα ενημέρωσης τον έχουν καταστήσει γνωστό πολύ πέρα από την πατρίδα του.
Υπήρξε μπελάς τόσο για τις Βρυξέλλες, όσο και για την Αθήνα, ενώ περιγράφει τη ζωή του σαν αυτή ενός «επαναστάτη οικονομολόγου», παρόμοιου με έναν «άθεο θεολόγο που καταφεύγει σε ένα μεσαιωνικό μοναστήρι».

«Μαριονετοπαίκτης»

Έχοντας επιλεχθεί τον Ιανουάριο του 2015 ως ο πρώτος υπουργός Οικονομικών του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Βαρουφάκης αποχώρησε τον Ιούλιο του ίδιου έτους, λόγω της διαφωνίας του με τους όρους του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα.
Μετά το δημοψήφισμα, στο οποίο οι ψηφοφόροι απέρριψαν το σχέδιο διάσωσης με ποσοστό μεγαλύτερο από το αναμενόμενο 61%, ο κ. Βαρουφάκης παραιτήθηκε την επόμενη ημέρα, λέγοντας ότι υπήρχε «κάποια προτίμηση» μεταξύ των Ευρωπαίων πιστωτών να μην συμμετέχει πλέον στις διαπραγματεύσεις και ότι αποδέχεται τον αποτροπιασμό τους με υπηρηφάνεια.
Ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble, ο οποίος σε κάποιο σημείο τάχθηκε υπέρ της προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, «μαριονετοπαίκτη».
Στη συνέχεια χρησιμοποίησε ένα σχόλιο από τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Christine Lagarde, ότι θα συζητούσε μόνο εάν υπήρχαν «ενήλικες στο δωμάτιο» ως τον τίτλο του απομνημονεύματός του.
Ο ρόλος μας είναι να είμαστε «υπεύθυνα ανθεκτικοί», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο «Bloomberg» πριν από τις εκλογές.
Το ΜέΡΑ25 θα εστιάσει στο να αντιμετωπίσει τις προτάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που «θα προσπαθήσει να ξεπουλήσει για ψίχουλα ό,τι έχει απομείνει από τα δημόσια περιουσιακά στοιχεία και όλα αυτά σε βάρος του ιδιωτικού τομέα».
Το δημοσίευμα του «Bloomberg» αναφέρεται και στην είσοδο στη Βουλή της ακροδεξιάς Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου, καθώς και στην αποτυχία της Χρυσής Αυγής να εξασφαλίσει το 3%.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης