Τελευταία Νέα
Οικονομία

Centeno: Αναμένουμε να συνεργαστούμε με τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα

Centeno: Αναμένουμε να συνεργαστούμε με τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα
Αναμένουμε να συνεργαστούμε με τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα και να εξετάσουμε λεπτομερώς τις προτάσεις της, δήλωσε ο Mario Centeno
Μια σύντομη συζήτηση για την Ελλάδα είχε το σημερινό (8/7/2019) Eurogroup, καθώς, όπως δήλωσε ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, Mario Centeno, υπάρχει νέα κυβέρνηση στη χώρα.
Όπως γνωστοποίησε ο Centeno, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε έκθεση για την Ελλάδα, διευκρινίζοντας ότι η έκθεση δεν συνδέεται με το θέμα του χρέους.
«Είχαμε μία σύντομη συζήτηση, καθώς στην Ελλάδα υπάρχει μία νέα κυβέρνηση.
Αναμένουμε να συνεργαστούμε με τη νέα κυβέρνηση και να εξετάσουμε λεπτομερώς τις προτάσεις της», δήλωσε ο Centeno.
Αναφορικά με τα υπόλοιπα θέματα του Eurogroup, ο Centeno δήλωσε πως εξετάστηκαν οι προτάσεις για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), προσθέτοντας πως στο Ecofin θα εγκριθεί και επισήμως η υποψηφιότητα της Christine Lagarde.
Αναφερθείς στην Ιταλία, ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε ότι υπάρχει σημαντική βελτίωση της κατάστασης και στη δημοσιονομική πορεία της χώρας.
Ερωτηθείς σχετικά με τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, ο Centeno υπογράμμισε ότι το μήνυμά του σε κάθε κυβέρνηση της Ευρωζώνης είναι να δείχνει ότι η οικονομική και πολιτική διαδικασία μπορεί να έχει αποτέλεσμα.
«Ο μόνος τρόπος για να διατηρήσεις την αξιοπιστία σου είναι να τηρείς τις δεσμεύσεις σου.
Οι δεσμεύσεις είναι δεσμεύσεις και εάν τις σπάσεις χάνεις την αξιοπιστία σου και αυτό είναι το μήνυμά μου για τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας», επεσήμανε ο επικεφαλής του Eurogroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης