Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα «βουτιά» 4,4% για τη μετοχή της Deutsche Bank στα 6,4 ευρώ

tags :
Νέα «βουτιά» 4,4% για τη μετοχή της Deutsche Bank στα 6,4 ευρώ
Η γερμανική τράπεζα ξεκίνησε ήδη τις απολύσεις εργαζομένων στην Ασία
Ισχυρές πιέσεις δέχεται και σήμερα η μετοχή της Deutsche Bank, η οποία υποχωρεί στα 6,5 ευρώ με απώλειες 3,8%.
Η γερμανική τράπεζα ξεκίνησε ήδη τις απολύσεις εργαζομένων στην Ασία, καθώς ξεκίνησε την περικοπή 18.000 θέσεων εργασίας στο πλαίσιο του σχεδίου «επανίδρυσής» της, ύψους 7,4 δισ. ευρώ, που αναμένεται να οδηγήσει τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα σε μια ακόμα ετήσια χρήση με ζημίες.



Σε μια υπαναχώρηση από την πάγια φιλοδοξία της να καταστήσει την επενδυτική της τράπεζα, που απασχολεί 38.000 ανθρώπους, ισχυρή δύναμη στη Wall Street, η Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις διεθνείς δραστηριότητές σε μετοχές και θα προχωρήσει σε περικοπές στις δραστηριότητες στους τίτλους σταθερού εισοδήματος (fixed income).
Ο διευθύνων σύμβουλος Christian Sewing δήλωσε σε δημοσιογράφους από το γραφείο της τράπεζας στο Λονδίνο, όπου αναμένεται μεγάλο μέρος των περικοπών, ότι «δεν κάνει τίποτα λιγότερο από την επανίδρυση» της Deutsche Bank, που βρίσκεται στο ‘κόκκινο’ για τα τέσσερα από τα πέντε προηγούμενα χρόνια, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σειρά από αντιξοότητες.
Ο Christian Sewing δήλωσε ότι οι περικοπές των θέσεων εργασίας θα συνεχιστούν στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.
Αναλυτές της JP Morgan χαρακτήρισαν το σχέδιο «τολμηρό και για πρώτη φορά όχι πρόχειρο» αλλά αμφισβήτησαν την αξιοπιστία της εκτέλεσής του, την αύξηση των εσόδων και κατά πόσο θα δώσει κίνητρα στους εργαζομένους.
Ο οίκος αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε ότι η Deutsche Bank βρίσκεται αντιμέτωπη με «σημαντικές προκλήσεις» για να εκτελέσει το σχέδιο άμεσα και σημείωσε ότι θα διατηρήσει τις αρνητικές προοπτικές για την τράπεζα.
«Είναι ένας ελιγμός με ρίσκο, αλλά εάν πετύχει, έχει τη δυνατότητα να επαναφέρει στο σωστό δρόμο την τράπεζα», δήλωσε πηγή προσκείμενη σε έναν από τους 10 βασικούς μετόχους της τράπεζας.
Η Deutsche Bank δεν έδωσε λεπτομέρειες για τη γεωγραφική κατανομή των απολύσεων, αλλά το μεγαλύτερο μέρος αυτών αναμένεται στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Στο Σίδνεϊ, το Χονγκ Κονγκ και σε άλλα γραφεία στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, η εργάσιμη ημέρα ξεκίνησε με περικοπές και αρκετοί τραπεζίτες της Deutsche δήλωσαν ότι αποχωρούν ολόκληρες ομάδες στα τμήματα πωλήσεων και συναλλαγών.
Η Deutsche Bank, είχε περίπου 4.700 εργαζομένους στα βασικά περιφερειακά της γραφεία, στο Σίδνεϊ, το Τόκιο, το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της.
Ένας απολυμένος χρηματιστής στο Χονγκ Κονγκ δήλωσε ότι επικρατούσε «σχετική κατήφεια» καθώς οι εργαζόμενοι καλούνταν σε συναντήσεις.
«Θα σας δώσουν αυτό το πακέτο και φεύγετε από το κτίριο», δήλωσε.
Αρκετοί εργαζόμενοι έφευγαν από τα κτίρια της τράπεζας κρατώντας φακέλους με το λογότυπο της Deutsche Bank.
Τρεις εξ αυτών τράβηξαν μια selfie δίπλα στο λογότυπο της τράπεζας, χαιρετήθηκαν και φώναξαν ένα ταξί. «Εάν έχετε μια δουλειά μια μένα, σας παρακαλώ ενημερώστε με.
Αλλά μην μου κάνετε ερωτήσεις», δήλωσε ένας εργαζόμενος της Deutsche.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης