Τελευταία Νέα
Οικονομία

FT: Ο Σταϊκούρας προειδοποιεί για «κρυφές βόμβες» στην ελληνική οικονομία

FT: Ο Σταϊκούρας προειδοποιεί για «κρυφές βόμβες» στην ελληνική οικονομία
Δύσκολα ο Κυρ. Μητσοτάκης θα πείσει τους Ευρωπαίους για μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα, τονίζουν οι Financial Times
Στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών, αναφέρεται ανταπόκριση των Financial Times από την Αθήνα.
Όπως τονίζεται ο κ. Σταϊκούρας προειδοποίησε για σημαντικά προβλήματα σε ορισμένα «τμήματα» των δημοσιονομικών δεδομένων στη χώρα και παραδέχθηκε ότι έχει να αντιμετωπίσει κάποιες «βραδυφλεγείς βόμβες» στην ελληνική οικονομία.
Ο κ. Σταϊκούρας παραδέχθηκε ότι ο προκάτοχός του αφήνει «ορισμένα θετικά επιτεύγματα», ενώ κράτησε την οικονομία της Ελλάδας ζωντανή κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του τρίτου προγράμματος στήριξης.
«Δεν θέλω να είμαι αρνητικός αλλά η οικονομία βρίσκεται σε ένα χαμηλό μονοπάτι και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει βραδυφλεγείς βόμβες», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, αναφερόμενος, σύμφωνα με τους Financial Times, σε προβλήματα όπως αυτά της ΔΕΗ αλλά και τον ΕΛΤΑ.
Στο δημοσίευμα αναφέρονται και οι δηλώσεις του απερχόμενου υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, αλλά και το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιθυμεί να επαναδιαπραγματευθεί τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ, κάτι, όμως, που δεν φαίνεται να θέλουν να συζητήσουν οι Ευρωπαίοι, όπως ξεκαθάρισε ο Klaus Regling κατά τη συνέντευξη Τύπου του Eurogroup στις 8 Ιουλίου 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης