Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Αμετάβλητος στο 2,7% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούνιο του 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Κίνα: Αμετάβλητος στο 2,7% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούνιο του 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε οριακή πτώση της τάξεως του -0,1%
Αμετάβλητος παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Κίνα για τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (10/7) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, καθώς η επιβράδυνση στις τιμές μη εδώδιμών προϊότνων αντίστάθμισε την επιτάχυνσηπου καταγράφηκε στις τιμές τροφίμων.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 2,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα παραμείνει αμετάβλητος.
Παράλληλα, σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε οριακή πτώση της τάξεως του -0,1%, ενώ τον Μάιο του 2019 δεν είχε σημειωθεί κάποια μεταβολή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας στην Κίνα, η ετήσια άνοδος στις τιμές τροφίμων διαμορφώθηκε στο 8,3% έναντι 7,7% τον προηγούμενο μήνα, ενώ αντίθετα η ετήσια άνοδος για τις τιμές μη εδώδιμών προϊότνων υποχώρησε στο 1,4% έναντι 1,6% προηγουμένως.
Όσον αφορά τον βασικό δείκτη τιμών καταναλωτή, από τον οποίο εξαιρούνται οι τιμές τροφίμων και ενέργειας, σημειώθηκε ετήσια άνοδος της τάξεως του 1,6%, έναντι επίσης ετήσιας ανόδου 1,6% τον Μάιο του 2019.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Υπηρεσία, οι τιμές παραγωγού παρέμειναν αμετάβλητες σε ετήσια βάση, ενώ σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα καταγράφηκε πτώση της τάξεως του -0,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης