Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Γιατί η Lagarde θεωρείται η καλύτερη επιλογή για την προεδρία της ΕΚΤ

tags :
CNBC: Γιατί η Lagarde θεωρείται η καλύτερη επιλογή για την προεδρία της ΕΚΤ
Τόσο ο Jean-Claude Trichet όσο και κάποιοι εκ των ΥΠΟΙΚ της ΕΕ θεωρούν τη Lagarde την καλύτερη επιλογή για το τιμόνι της ΕΚΤ
Στο χορό των δηλώσεων υπέρ της ανάληψης της ηγεσίας της ΕΚΤ από την Christine Lagarde μπήκε και ο πρώην επικεφαλής της ευρωτράπεζας, Jean-Claude Trichet.
Όπως επισημαίνει, λοιπόν, η εμπειρία της Lagarde ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας σε συνδυασμό με την 8ετή θητεία της στο τιμόνι του ΔΝΤ αποτελούν μια πολύ καλή εκπαίδευση.
Η θέση αυτή έχει υιοθετηθεί από πολλούς Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών.
Ειδικότερα, ο ΥΠΟΙΚ της Κροατίας, Zdravko Maric, σε δηλώσεις του στο CNBC περιέγραψε τη Lagarde σαν κάποια η οποία θα διοικήσει την ΕΚΤ ως ειδική όχι μόνο ως πολιτικός.
Επίσης, ο ΥΠΟΙΚ της Λιθουανίας, Vilius Sapoka, περιέγραψε την ΕΚΤ ως ένα μοναδικό ίδρυμα που χρειάζεται κάποιον με τις απαραίτητες ικανότητες για το διοικήσει.
«Και νομίζω ότι από αυτή την άποψη, η Lagarde έχει τα προσόντα» επεσήμανε.
Παράλληλα, ο Andrej Bertconcelj (Σλοβένος υπουργός Οικονομικών) επεσήμανε ότι η Lagarde ήταν «ένας διεθνής χρηματοοικονομικός εμπειρογνώμονας με πολύ καλές επιδόσεις» η οποία θα μπορούσε να είναι ένας εξαιρετικός διοικητής για την ΕΚΤ.
Την ίδια στιγμή, καθένας από τους υπουργούς Οικονομικών οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας Lagarde συμμερίστηκαν την άποψη ότι υπό την ηγεσία της, η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ θα συνεχίσει να κινείται στο ίδιο μοτίβο.
«Δεν μπορείς να αγνοήσεις τις αλλαγές στο σύνολο της οικονομίας και στο νομισματικό περιβάλλον» σχολίασε ο Sapoka «αλλά πιστεύω ότι η συνέχιση της πολιτικής είναι εξασφαλισμένη».
Ο ίδιος προειδοποίησε ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει να επικεντρώσουν τις δημοσιονομικές τους πολιτικές με στόχο να τονώσουν και διατηρήσουν τους ρυθμούς ανάπτυξης στην ευρωζώνη.
«Είναι αυταπάτη να περιμένουμε απλά από κάποιον σε ένα τεράστιο κτίριο κάπου στις Βρυξέλλες ή στη Φρανκφούρτη να λύσει όλα μας τα προβλήματα» δήλωσε στο CNBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης