Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Κατά 0,3% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας τον Μάιο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Βρετανία: Κατά 0,3% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας τον Μάιο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Η τριμηνιαία ανάπτυξη στον κλάδο υπηρεσιών της Βρετανίας διαμορφώθηκε στο 0,3%
Οριακή επιβράδυνση κατέγραψε η ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (10/7) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Μεγάλης Βρετανίας για το τρίμηνο Μαρτίου-Μαΐου 2019 αυξήθηκε κατά 0,3% σε σύγκριση με το τρίμηνο Φεβρουαρίου-Απριλίου 2019, έναντι τριμηνιαίας ανόδου 0,4% προηγουμένως.
Παράλληλα, η τριμηνιαία ανάπτυξη στον κλάδο υπηρεσιών της Βρετανίας διαμορφώθηκε στο 0,3% διατηρώντας τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ ο κατασκευαστικός κλάδος παρέμεινε στάσιμος, έναντι ανάπτυξης 1% προηγουμένως.
Όσον αφορά τον τομέα της βιομηχανικής παραγωγής η μηνιαία ανάπτυξη διαμορφώθηκε στο 1,4% για τον Μάιο του 2019, ενώ αντίστοιχη ήταν και η άνοδος για την παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου.
Η συνολική βιομηχανική παραγωγή για το τρίμηνο Μαρτίου-Μαΐου 2019 κατέγραψε άνοδο της τάξεως του 0,4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
«Το ΑΕΠ αυξήθηκε με μέτριους ρυθμούς κατά το τελευταίο τρίμηνο, με τους τομείς πληροφορικής, επικοινωνιών και λιανικού εμπορίου να εμφανίζουν ισχύ», τόνισε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας για το ΑΕΠ, Rob Kent-Smith, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «υπάρχει μία μακροπρόθεσμη επιβράδυνση στον κλάδο υπηρεσιών από το καλοκαίρι του 2018».
«Η οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη τον Μάιο, μετά την πτώση που σημειώθηκε τον Απρίλιο», πρόσθεσε ο κ. Kent-Smith, ο οποίος καταλήγει λέγοντας ότι «αυτό οφείλεται κυρίως στη μερική ανάκαμψη της παραγωγής αυτοκινήτων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης