Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Αναγκαία η μείωση των επιτοκίων στις μεγάλες οικονομίες - Η παγκόσμια ανάπτυξη επιβραδύνεται επικίνδυνα

tags :
Nomura: Αναγκαία η μείωση των επιτοκίων στις μεγάλες οικονομίες - Η παγκόσμια ανάπτυξη επιβραδύνεται επικίνδυνα
Η βραδεία ανάπτυξη έχει αρχίσει να τροφοδοτεί τις εκτιμήσεις για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής
Οι μεγάλες οικονομίες του κόσμου έχουν μεγάλη ανάγκη για χαμηλότερα επιτόκια, καθώς η ανάπτυξη επιβραδύνεται, σύμφωνα με έκθεση της Nomura, η οποία βασίζεται σε περισσότερες από 200 σειρές δεδομένων.
Εστιάζοντας στην ομάδα των 10 οικονομιών, οι στρατηγικοί αναλυτές της Nomura, Jordan Rochester και David Wagner, προέβλεψαν περίπου 75 μονάδες βάσης νομισματικής χαλάρωσης, καθώς η ζήτηση σε όλες τις οικονομίες εξασθενεί.
"Η βραδεία ανάπτυξη έχει αρχίσει να τροφοδοτεί τις εκτιμήσεις για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, οδηγώντας σε μείωση των επιτοκίων", ανέφεραν οι Rochester και Wagner.
"Αυτό σημαίνει χαμηλότερες προσδοκίες για τον πληθωρισμό που δικαιολογούν νέα δράση από τις κεντρικές τράπεζες".
Ενώ η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Αμερικής (Fed) και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν ήδη δηλώσει ότι είναι πρόθυμες να διευκολύνουν τη νομισματική πολιτική, η μελέτη της Nomura διαπίστωσε ότι η Τράπεζα της Αγγλίας, η Norges Bank και η Riksbank ακούγονται πιο ασταθείς από τις εκτιμήσεις τους.
Η ανάλυση βασίζεται σε μια προσπάθεια μέτρησης της χαλαρότητας, την οποία οι αναλυτές ορίζουν ως το ύψος των πόρων μιας οικονομίας που δεν χρησιμοποιούνται, όπως οι μη χρησιμοποιούμενες μηχανές ή οι άνεργοι που θέλουν εργασία.
Μεταξύ των μέτρων που συγκεντρώθηκαν για τη μελέτη τους ήταν η συλλογή δεδομένων για τη βιομηχανική παραγωγή, τις λιανικές πωλήσεις, τους χρόνους παράδοσης και τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό.
Η έκθεση της Nomura ανέφερε ότι οι βαθμολογίες ανάπτυξης τους βοηθούν να εξηγούν τόσο τις αγορές όσο και τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών.
"Οι βαθμολογίες ανάπτυξης θα είναι χρήσιμες για επενδυτές με ορίζοντα πολλών τριμήνων", δήλωσαν ο Rochester και ο Wagner.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης