Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης: Χωρίς ρήξη με τους δανειστές, η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμα της

Βαρουφάκης: Χωρίς ρήξη με τους δανειστές, η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμα της
Προφανώς και δεν θα μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα υποστήριξε ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25
Την θέση ότι η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμα της διατύπωσε ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25, Γ. Βαρουφάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι «προφανώς και δεν θα μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα» όπως επιθυμεί και προβλέπει το σχέδιο της ΝΔ.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Βαρουφάκης είπε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ έχει μια αντίφαση.
«Από τη μια υπόσχεται μειώσεις φορολογικών συντελεστών και κόκκινων δανείων και από την άλλη έχει προσήλωση στο Eurogroup.
Χωρίς ρήξη με τις πολιτικές των δανειστών δεν θα εφαρμόσει το πρόγραμμά της ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε ο κ.Βαρουφάκης, τονίζοντας ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα εφαρμόσει πολιτική καταστολής ενώ έκανε λόγο για πίεση των δανειστών ούτως ώστε να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ.
Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει το ενδεχόμενο ΜεΡΑ25 να συγκροτήσει «μέτωπο» με τον ΣΥΡΙΖΑ εντός της Βουλής και κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο κ.Βαρουφάκης είπε χαρακτηριστικά πως «δεν έχουμε τάσεις αυτοκτονίας» ενώ αναφερόμενος στο Κίνημα Αλλαγής, υποστήριξε ότι «το ΚΙΝΑΛ έχει πάψει να έχει ενδιαφέρον» και ότι «έχει γίνει απομεινάρι του παρελθόντος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης