Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Αδύνατες οι διαπραγματεύσεις υπό πίεση - Η οικονομική τρομοκρατία πρέπει να σταματήσει

tags :
Ιράν: Αδύνατες οι διαπραγματεύσεις υπό πίεση - Η οικονομική τρομοκρατία πρέπει να σταματήσει
Η Τεχεράνης χαρακτήρησε ως «οικονομική τρομοκρατία» τις δράσεις των Ηνωμένων Πολιτειών σε βάρος της
Σαφές μήνυμα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες έστειλε σήμερα (10/7) το Ιράν, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Mohammad Javad Zarif, καλώντας την Ουάσιγκτον να σταματήσει την οικονομική τρομοκρατία εις βάρος της χώρας.
Ειδικότερα, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να σταματήσουν την «οικονομική τους τρομοκρατία» εναντίον της Τεχεράνης, καθώς η χώρα του δεν πρόκειται να συμφωνήσει για την διεξαγωγή συνομιλιών υπό πίεση.
«Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι ποτέ δυνατές υπό πίεση», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών, σύμφωνα με το κρακτικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
«Η πίεση και η οικονομική τρομοκρατία εναντίον του Ιράν πρέπει να σταματήσει και τότε μπορούμε να συνομιλήσουμε», υπογράμμισε ο Ιρανός ΥΠΕΞ, αναφερόμενος στην εφαρμογή της πυρηνικής συμφωνίας.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ, Abbas Mousavi, τόνισε ότι το Μέσο Στήριξης των Εμπορικών Συναλλαγών (INSTEX), τον οποίο δημιούργησε η Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να διευκολύνει τις συναλλαγές με το Ιράν, πρέπει να εμφανίσει πραγματικά αποτελέσματα.
Σύμφωνα με τον κ. Mousavi, ο μηχανισμός INSTEX αποτελεί μία «προκαταρκτική προϋπόθεση» για τις δεσμεύσεις της Γερμανίας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου που αφορούν την πυρηνική συμφωνία του 2015, προσθέτοντας ότι οι χώρες της Ευρώπης δεν συμμορφώνονται με τις διατάξεις της συμφωνίας, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η άρση των κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης.
Από την πλευρά τους, οι ευρωπαϊκές χώρες τόνισαν πριν από δύο εβδομάδα ότι το Μέσο Στήριξης των Εμπορικών Συναλλαγών λειτουργεί πλήρως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης