Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Αύξηση - ρεκόρ στις τιμές ακινήτων το α’ τρίμηνο 2019

Κύπρος: Αύξηση - ρεκόρ στις τιμές ακινήτων το α’ τρίμηνο 2019
Αύξηση - ρεκόρ στις τιμές ακινήτων για την Κύπρο
Την υψηλότερη αύξηση των τελευταίων ετών παρουσίασαν οι τιμές των ακινήτων στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσαν σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία και η Eurostat.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο δείκτης τιμών κατοικιών αυξήθηκε κατά 4,3% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2018. Είναι η μεγαλύτερη αύξηση από το 2010 που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία.
Οι τιμές παρουσιάζουν συνεχή αύξηση από το τέταρτο τρίμηνο του 2016. Στο πρώτο τρίμηνο του 2015 υπάρχει διακοπή στη χρονοσειρά λόγω αλλαγής των μεταβλητών του υπολογιστικού μοντέλου.
Το τέταρτο τρίμηνο του 2018 η αύξηση διαμορφώθηκε στο 1,6%.
Σε τριμηνιαία βάση, δηλαδή σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2018 οι τιμές των ακινήτων αυξήθηκαν κατά 0,8% έναντι αύξησης 3,5% το τέταρτο τρίμηνο.
Ο δείκτης μετρά τη μεταβολή της μέσης τιμής των οικιστικών μονάδων και καλύπτει όλους τους τύπους οικιστικών μονάδων, καινούρια και υφιστάμενα.
Η αξία της γης περιλαμβάνεται στην τιμή.
Η πηγή των στοιχείων που χρησιμοποιούνται για τους επί μέρους δείκτες και τους συντελεστές στάθμισης είναι το τμήμα κτηματολογίου.
Τα στοιχεία καλύπτουν όλες τις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης της κυπριακής Δημοκρατίας.
Όπως διαφαίνεται από τα στοιχεία της Eurostat, οι τιμές των ακινήτων στην ΕΕ αυξήθηκαν κατά 4% το πρώτο τρίμηνο του 2019.
Στην Eυρωζώνη η αύξηση στις τιμές ακινήτων διαμορφώθηκε επίσης στο 4%.
Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώθηκαν στην Ουγγαρία (11,3%), την Τσεχία (9,4%) και την Πορτογαλία (9,2%).
Μείωση σημειώθηκε μόνο στις τιμές των ακινήτων στην Ιταλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης