Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συρία: 19 στρατιωτικοί και 15 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε σφοδρές μάχες στη Λαττάκεια

tags :
Συρία: 19 στρατιωτικοί και 15 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε σφοδρές μάχες στη Λαττάκεια
Συρία: Τουλάχιστον 34 νεκροί σε μάχες στη Λαττάκεια
Μάχες ανάμεσα σε τζιχαντιστές και κυβερνητικά στρατεύματα, στην επαρχία της Λαττάκειας, στη βορειοδυτική Συρία, είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 19 στρατιωτικοί και 15 αντικαθεστωτικοί, σύμφωνα με μια ΜΚΟ.
Οι τζιχαντιστές, ανάμεσά τους μέλη της οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (ΧΤΣ, ο πρώην βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία), επιτέθηκαν σε σύρους στρατιωτικούς και βοηθητικούς σε ορεινή περιοχή στο βορειοανατολικό τμήμα της Λαττάκειας, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία και διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα.
Η Λαττάκεια αποτελεί οχυρό των δυνάμεων του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και εκεί βρίσκεται η μεγαλύτερη ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία.
Σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ, οι τζιχαντιστές αιχμαλώτισαν τουλάχιστον τρία μέλη μιας φιλοκυβερνητικής παραστρατιωτικής ομάδας.
Παράλληλα, κυβερνητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν περιοχή όπου βρίσκεται καταυλισμός προσφύγων κοντά στο χωριό Ντάιρ Σάρκι, στην επαρχία Ιντλίμπ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρεις άμαχοι και πολλοί άλλοι να τραυματιστούν.
Αρκετοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η Ιντλίμπ, το έσχατο μεγάλο οχυρό των τζιχαντιστών και των ανταρτών, στη βορειοδυτική Συρία, σφυροκοπείται από τα τέλη Απριλίου.
Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, στους βομβαρδισμούς έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 587 άμαχοι, ανάμεσά τους 149 παιδιά.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οι επιχειρήσεις των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και της Ρωσίας έχουν παράλληλα εκτοπίσει πάνω από 300.000 ανθρώπους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης