Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνολάκης: Να εφαρμοστεί το σύστημα άμεσης ενημέρωσης για φυσικές καταστροφές

Συνολάκης: Να εφαρμοστεί το σύστημα άμεσης ενημέρωσης για φυσικές καταστροφές
Κακώς δεν έχει προχωρήσει το θέμα, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ο κ.Συνολάκης
Την ανάγκη να εφαρμοστεί το σύστημα άμεσης ενημέρωσης για φυσικές καταστροφές επεσήμανε ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης Κώστας Συνολάκης.
«Μπορεί να υπάρξει πρόληψη των συνεπειών μεγάλων καταστροφών με την εφαρμογή του συστήματος άμεσης πληροφόρησης, π.χ. με αποστολή μηνυμάτων sms σε 4-5 γλώσσες.
Το θέμα αυτό κακώς δεν έχει προχωρήσει εδώ και 1,5 χρόνο και ο κ. Χρυσοχοΐδης πρέπει να το κοιτάξει άμεσα» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Συνολάκης τονίζοντας ότι δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός κάποιων περί προσωπικών δεδομένων.
«Ακόμα δεν είμαστε σε θέση να μπορούμε να ορίσουμε οδούς διαφυγής σε μια τέτοια περίπτωση, αλλά τουλάχιστον ας κάνουμε το αυτονόητο», είπε ο κ. Συνολάκης.
Όσον αφορά τη φύση της θεομηνίας στην Χαλιδική, ανέφερε πως είναι πιθανό εκείνη την ώρα να σημειώθηκε κάποιος τυφώνας, ενώ αναφέρθηκε και στις πρόχειρες κατασκευές που παρατηρούνται κατά κόρον στις τουριστικές περιοχές τη θερινή περίοδο, οι οποίες κατά τη διάρκεια μιας θεομηνίας μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες για τους πολίτες.
«Στην πλειοψηφία τους οι πρόχειρες αυτές κατασκευές είναι παράνομες» είπε ο κ. Συνολάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης