Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Στο 1,2% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός της χώρας για τον Ιούνιο του 2019

Γαλλία: Στο 1,2% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός της χώρας για τον Ιούνιο του 2019
Τα στοιχεία για τον ετήσιο πληθωρισμίο στη Γαλλία επιβεβαίωσνα τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Επιτάχυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γαλλία για τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (11/7) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 1,2%, έναντι 0,9% τον προηγούμενο μήνα και έναντι των προκαταρκτικών εκτιμήσεων επίσης στο 1,2%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,2%, έναντι 0,1% τον Μάιο του 2019 και έναντι επίσης 0,2% των αρχικών εκτιμήσεων.
Όσον αφορά τον βασικό δείκτη τιμών καταναλωτή, από τον οποίο εξαιρούνται οι ευμετάβλητες τιμές στους τομείς της ενέργειας και των τροφίμων, σημειώθηκε ετήσια άνοδος κατά 0,9% έναντι 0,5% τον προηγούμενο μήνα.
Ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται προσεκτικά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο οποίος συγκρίνεται με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατέγραψε επίσης επιτάχυνση στο 1,4% σε ετήσια βάση, έναντι 1,1% τον προηγούμενο μήνα.
Σε σύγκριση με τον Μάιο του 2019, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,3% έναντι 0,1% προηγουμένως και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων στο 0,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης