Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Επιβολή φόρου 3% σε αμερικανικές εταιρείες - Νέα κόντρα Macron με τον Πρόεδρο Trump

Γαλλία: Επιβολή φόρου 3% σε αμερικανικές εταιρείες - Νέα κόντρα Macron με τον Πρόεδρο Trump
O Trump χαρακτήρισε την κίνηση ως «αθέμιτο ανταγωνισμό ενάντια στις αμερικανικές εταιρείες»
Την επιβολή φόρου 3% στον κύκλο εργασιών κορυφαίων αμερικανικών τεχνολογικών εταιρειών, όπως οι Google, Amazon και Facebook, αποφάσισε η γαλλική Εθνοσυνέλευση, αψηφώντας την προειδοποίηση του Donald Trump να μην το πράξει.
Ήδη ο Trump έχει ζητήσει να υπάρξει ειδική έρευνα για το θέμα, καθώς το χαρακτήρισε ως «αθέμιτη πρακτική ενάντια στις αμερικανικές εταιρείες».
«Η Γαλλία είναι ένα κυρίαρχο κράτος και αποφασίζει μόνο του για το ποιους φόρους θα επιβάλλει.
Και αυτό θα ισχύει για πάντα», ήταν η απάντηση του Γάλλου υπουργού Οικονομικών, Bruno Le Maire, προσθέτοντας ότι Γαλλία και ΗΠΑ θα πρέπει να προσπαθήσουν να συνεννοηθούν και όχι να βρίσκονται σε κόντρα.
Έντονη ήταν η αντίδραση και από την πλευρά της Amazon,η οποία υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα φόρο που κάνει σαφείς διακρίσεις ενάντια στις εταιρείες και που θα έχει ως τελικό αποτέλεσμα να «πλήξει τόσο τους Αμερικανούς όσο και τους Γάλλους καταναλωτές».
«Θεωρούμε απόλυτα ορθή την απόφαση της κυβέρνησης Trump να διατάξει έρευνα κατά της Γαλλίας και να ξεκαθαρίσει ότι οι ΗΠΑ δεν δέχονται διακρίσεις ενάντια στις εταιρείες τους», αναφέρει, επίσης, η ανακοίνωση της Amazon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης