Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΑirHelp: Πάνω από 49.300 ταξιδιώτες δεν διεκδίκησαν αποζημιώσεις το καλοκαίρι 2018 στην Ελλάδα

ΑirHelp: Πάνω από 49.300 ταξιδιώτες δεν διεκδίκησαν αποζημιώσεις το καλοκαίρι 2018 στην Ελλάδα
Πάνω από 49.300 ταξιδιώτες δεν διεκδίκησαν αποζημιώσεις το καλοκαίρι 2018 
Δικαίωμα να διεκδικήσουν αποζημίωση από τις αεροπορικές εταιρείες έχουν πάνω από 87.300 επιβάτες που ταξίδεψαν πέρυσι στην Ελλάδα μεταξύ 15 Ιουνίου και 15 Σεπτεμβρίου 2018.
Η αποζημίωσή τους κατοχυρώνεται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό ΕΚ 261 για τα δικαιώματα των επιβατών αεροπορικών μεταφορών.
Σύμφωνα με τον οργανισμό για τα δικαιώματα των επιβατών, AirHelp, πάνω από 49.300 ταξιδιώτες δεν έχουν πάρει αποζημίωση για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν το περασμένο καλοκαίρι στις πτήσεις τους.
Παράλληλα, κινδυνεύουν να χάσουν την ευκαιρία να λάβουν μέχρι και 600 ευρώ το άτομο.
Η ΑirHelp επισημαίνει ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι ενήμεροι για τα δικαιώματά τους σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα με την πτήση τους.
Πάντως, σύμφωνα με την AirHelp, αναμένεται ο αριθμός αυτός να αυξηθεί φέτος, λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού τουριστών.
Ο μεγαλύτερος αριθμός επιβατών που αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα με την πτήση τους και δικαιούνται αποζημίωση παρατηρήθηκε στα αεροδρόμια της Αθήνας, του Ηρακλείου Κρήτης, της Κέρκυρας, της Θεσσαλονίκης και της Ρόδου, κυρίως λόγω αυξημένης κίνησης. Αντίστοιχα, ο μικρότερος αριθμός επιβατών που ταλαιπωρήθηκε αφορά στα αεροδρόμια της Κοζάνης, της Σκύρου και της Λήμνου, λόγω περιορισμένης επιβατικής κίνησης.
Υπενθυμίζεται πως ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός ΕΚ 261 προβλέπει ότι οι επιβάτες δικαιούνται αποζημίωση σε περίπτωση καθυστέρησης πάνω από τρεις ώρες, άρνησης επιβίβασης και ματαίωσης της πτήσης για λόγους που οφείλονται στην αεροπορική εταιρεία όταν πετούν από αεροδρόμιο χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αεροπορική εταιρεία οποιασδήποτε χώρας και προς αεροδρόμιο χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αεροπορική εταιρεία χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με αυτόν τον Κανονισμό, οι επιβάτες μπορούν να διεκδικήσουν αποζημίωση έως και 600 ευρώ το άτομο μέχρι και τρία χρόνια μετά την πτήση.
Οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να αποποιηθούν της συγκεκριμένης υποχρέωσης σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπως άσχημες καιρικές συνθήκες, τρομοκρατία ή δολιοφθορά ή εξαιτίας κινδύνων για την ασφάλεια των επιβατών όπως θέματα ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης