Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οριακή αύξηση 0,1% στις τιμές παραγωγού τον Ιούνιο 2019

ΗΠΑ: Οριακή αύξηση 0,1% στις τιμές παραγωγού τον Ιούνιο 2019
Στους δώδεκα μήνες μέχρι τον Ιούνιο, ο δείκτης τιμών παραγωγού των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 1,7% -η μικρότερη αύξηση από τον Ιανουάριο του 2017
Οριακή αύξηση κατέγραψαν τον Ιούνιο του 2019 οι τιμές παραγωγού των ΗΠΑ, καθώς το κόστος της ενέργειας υποχώρησε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, αντισταθμίζοντας την αύξηση στον κλάδο υπηρεσιών.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (12/7/2019) το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης τιμών παραγωγού (ΡΡΙ) αυξήθηκε κατά 0,1% τον Ιούνιο, έναντι αντίστοιχης αύξησης του Μαΐου.
Στους δώδεκα μήνες μέχρι τον Ιούνιο, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 1,7% -η μικρότερη αύξηση από τον Ιανουάριο του 2017- έναντι αύξησης 1,8% του προηγούμενου μήνα.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει ότι ο ΡΡΙ θα παρέμενε αμετάβλητος σε μηνιαία βάση και ότι θα κατέγραφε αύξηση 1,6% σε ετήσια.
Οι δομικές τιμές παραγωγού, που εξαιρούν τις τιμές ενέργειας, τροφίμων και υπηρεσιών εμπορίου, παρέμειναν αμετάβλητες τον Ιούνιο, μετά από αύξηση 0,4% στους δύο προηγούμενους μήνες.
Σε ετήσια βάση, ο δομικός PPI αυξήθηκε κατά 2,1%, έναντι αύξησης 2,3% του Μαΐου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης