Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Scope: Αναβαθμίζεται σε σταθερό, από αρνητικό, το outlook των ιταλικών τραπεζών

Scope: Αναβαθμίζεται σε σταθερό, από αρνητικό, το outlook των ιταλικών τραπεζών
Αναβαθμίζεται σε σταθερό το outlook των ιταλικών τραπεζών από τη Scope Ratings
Σε σταθερές -από αρνητικές- αναβάθμισε τις προοπτικές (outlook) των ιταλικών τραπεζών η Scope Ratings, επιβεβαιώνοντας τις αξιολογήσεις για τα μεγάλα χρηματοπισωτικά ιδρύματα της χώρας.
Όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης, οι κινητήριες δυνάμεις για την αναβάθμιση του outlook είναι η ανθεκτικότητα των θεμελιωδών μεγεθών των τραπεζών, παρά το ασθενέστερο μακροοικονομικό περιβάλλον τα τελευταία τρίμηνα.
Παράλληλα, θετικά συμβάλλει η νομισματική πολιτική (μεταξύ άλλων το νέο πακέτο TLTROs της ΕΚΤ) και η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος έναντι του ιταλικού κινδύνου.
«Αναμένουμε τα οικονομικά μεγέθη των ιταλικών τραπεζών να συνεχίσουν να βελτιώνονται, με περαιτέρω μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και σταθεροποίηση της κερδοφορίας.
Ταυτόχρονα, εκτιμούμε ότι παραμένει ένας βαθμός πολιτικής αβεβαιότητας και πιθανότητα αυτό θα φανεί στις επόμενες διαπραγματεύσεις του προϋπολογισμού για το 2020 αυτό το φθινόπωρο, ενδεχομένως ανανεώνοντας τις πιέσεις στις ιταλικές αγορές.
Εάν ο κίνδυνος στα κρατικά ομόλογα φέρει αστάθεια, αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί για τις ιταλικές τράπεζες, εκτός εάν μεταφραστεί σε παρατεταμένη διακοπή της χρηματοδότησης από τις αγορές ή αναδιάρθρωσης του δημόσιου.
Η Scope αφήνει ανοικτή την πιθανότητα την πιθανότητα μιας αναδιάρθρωσης δημόσιου χρέους.
Σε γενικές γραμμές, εκτιμούμε ότι οι κίνδυνοι για τις τρέχουσες αξιολογήσεις είναι σε γενικές γραμμές ισορροπημένοι», σχολιάζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης