Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Από την υψηλή μεταβλητότητα χαρακτηρίστηκε η εβδομάδα

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Από την υψηλή μεταβλητότητα χαρακτηρίστηκε η εβδομάδα
ΑΓΟΡΑ: Κατάφερε να μειώσει τις απώλειες στο -0,58% αν και ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να χάνει 1,93%. Οι αναλυτές δεν ανησυχούν και αναφέρουν πως είναι φυσιολογική η κίνηση. Από το να καθόταν στις 900 μονάδες η αγορά αυτή η πτώση και έδωσε καλές ευκαιρίες για κατοχυρώσεις κερδών από τους γρήγορους και έδωσε καλά σημεία εισόδου για όσους ήθελαν να αυξήσουν θέσεις.

Οι τράπεζες προβλημάτισαν αν και οι πωλήσεις που βγήκαν από Αμερική το τελευταίο διήμερο μπορεί τη Δευτέρα να ολοκληρωθούν. Δεν αποκλείεται να οφείλονται σε αναδιαρθρώσεις οι πωλήσεις αυτές. Κάτι τέτοιο ακούστηκε στην αγορά σήμερα αλλά δεν μπορέσαμε να το επιβεβαιώσουμε.

Εκτός από τις τράπεζες που πιέστηκαν αρκετά, πιέστηκε η ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ. Εξακολουθούμε να μην καταλαβαίνουμε το λόγο που ο ΑΔΜΗΕ δεν έχει δώσει καλή κίνηση, και θεωρούμε τα τελευταία γεγονότα έκτακτα που ίσως να έχουν ένα μικρό κόστος. Στη Χαλκιδική αναφερόμαστε.

ΔΕΗ: Το θέμα εδώ είναι πως θα περιμέναμε από τον κ.Χατζηδάκη να έχει λύσεις όχι να μας αναλύει το πρόβλημα. Αυτό το κάνουμε και εμείς και μη σας πούμε και καλύτερα. Η κυβέρνηση οφείλει να έχει τη λύση. Εμείς θα περιμέναμε τουλάχιστον να είχε έτοιμο το όνομα του αντικαταστάτη του κ.Παναγιωτάκη. Εμείς πάντως μια-δυο κινησούλες για βελτίωση μεγεθών τις έχουμε βρει.

Στο -3,68% και στα 2,2540 ευρώ με όγκο 827 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 522 εκατ. ευρώ. Χαμηλό ημέρας στα 2,1920 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Μπαίνουμε στην κρίσιμη εβδομάδα. Την ερχόμενη Τετάρτη, 17 Ιουλίου, λήγει η δημόσια πρόταση. Θεωρούμε ότι θα μαζέψει το 75%, το ερώτημα είναι αν θα μαζέψει το 90% για να βγάλει τη μετοχή από το ταμπλό και να γίνει μετά η παράλληλη διαπραγμάτευση.

Η μετοχή που υστερεί έναντι της αγοράς και της υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στα 18,18 ευρώ με άνοδο 0,89% όγκο 87 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 1,4 δισ. ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ο κλάδος γίνεται hot λόγω προσδοκιών και βέβαια η συγκεκριμένη που έχει και story και ισχυρά χέρια, από Λονδίνο μεριά, δεν μπορεί να απέχει. Στα 2,09 ευρώ με άνοδο 1,46% όγκο 357 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 369 εκατ. ευρώ.

INTERTECH: Πριν δύο μέρες έγινε μία αναλυτική παρουσίαση της αύξησης και που θα είναι ο δείκτης p/bv μετά την αύξηση αλλά και το γεγονός ότι όλα δείχνουν πως ο κ.Κοντομηνάς που δε συμμετέχει θα μειώσει το ποσοστό του και τον έλεγχο θα τον αναλάβει ο κ.Αμοιρίδης ο οποίος έχει εταιρεία ομοειδή.

Σήμερα πάλι τονίζαμε τις μετοχές που παίζουν σημαντικά χαμηλότερα της καθαρής θέσης, γιατί θεωρούμε πως όντως γίνεται «παιχνίδι» με τον δείκτη p/bv αλλά σε εταιρείες που έχουν ισολογισμό όχι μοχλευμένο. Σήμερα είδαμε τη μετοχή να πηγαίνει ψηλά και μάλιστα σημαντικά, παρασύροντας και το δικαίωμα που βρισκόταν σε discount.

Η μετοχή έκλεισε στα 0,6850 ευρώ με άνοδο 17,09% και όγκο 45 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση μαζί με τα νέα κομμάτια στα 5,7 εκατ. ευρώ. Το δικαίωμα ενισχύθηκε 1.900% και έκλεισε στα 0,06 ευρώ με όγκο 101 χιλ. τεμάχια. Έτσι μειώθηκε κάπως το discount αφού η αύξηση γίνεται στα 0,50 ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Ωραίος ο αγοραστής και σήμερα μάζεψε για δεύτερη ημέρα τις μεγάλες πωλήσεις που υπήρχαν και που δεν οφείλονται σε τίποτα άλλο παρά στη μεγάλη άνοδο της μετοχής. Όταν έχεις αγοράσει στο 1 ευρώ για παράδειγμα στο +75% και πάνω άμα έχεις μεγάλο όγκο μετοχών πρέπει να αρχίσεις να δίνεις αν έχεις θέσεις μία τιμή στόχο υψηλότερα.

Από την άλλη επειδή έχουμε μάθει κάποια πράγματα, από «λαγωνικό» φίλο-αναγνώστη της στήλης, ίσως ο αγοραστής να ξέρει κάτι που δεν ξέρουν οι υπόλοιποι και ποντάρει σε αυτό. Θα το μάθουν, αν είναι αυτό, τη Δευτέρα από το Bankingnews.

Στο +3,47% και στα 1,79 ευρώ με υψηλό ημέρας στα 1,8450 ευρώ. Αποτίμηση 20,1 εκατ. ευρώ και όγκος 386 χιλ. τεμάχια. Πλέον η μετοχή παίζει στην καθαρή της θέση, αλλά σημειώνουμε πως έχει αρνητικό καθαρό δανεισμό, ήτοι το ταμείο είναι μεγαλύτερο από τα δάνεια. Υψηλά 12 ετών!

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Από τότε που έγιναν εκείνα τα κομμάτια πριν λίγες μέρες η μετοχή πάει μόνο πάνω. Έχει βέβαια χαμηλή σχέση p/bv και δεν υπάρχουν και πολλά χαρτιά ελεύθερα. Όταν ο βασικός μέτοχος μετοχοποιεί απαίτηση σε τιμή στη στρατόσφαιρα για να μην προκαλέσει dilution, αυτό κάτι δείχνει.

Έτσι ο συνολικός αριθμός μετοχών παραμένει περιορισμένος και εύκολα πηγαίνει στο +30%. Στο +30% λοιπόν και στα 1,82 ευρώ με όγκο 8 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 2,77 εκατ. ευρώ.

PROFILE: Παραμένει εξαιρετική η συμπεριφορά της μετοχής.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Στα 12,70 ευρώ με άνοδο 4,10% όγκο 3 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 347 εκατ. ευρώ.

Καλό Σαββατοκύριακο
Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης