Σιγκαπούρη: Συρρικνώθηκε κατά 3,4% η οικονομία το β’ τρίμηνο 2019

Σιγκαπούρη: Συρρικνώθηκε κατά 3,4% η οικονομία το β’ τρίμηνο 2019
Συρρικνώθηκε η οικονομία της Σιγκαπούρης το β’ τρίμηνο 2019
Συρρίκνωση παρουσίασε η οικονομία της Σιγκαπούρης το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με αναλυτές να εκτιμούν ότι η οικονομία του μικρού ασιατικού κράτους, που βασίζεται στις εξαγωγές, επηρεάστηκε από τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας, το ΑΕΠ της Σιγκαπούρης παρουσίασε ρυθμό ανάπτυξης 0,1% το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σε ετήσια βάση, ποσοστό πολύ μικρότερο από την αναθεώρηση αύξησης του ΑΕΠ κατά 1,1% στο πρώτο τρίμηνο.
Ωστόσο, σε τριμηνιαία βάση, η οικονομία της Σιγκαπούρης συρρικνώθηκε κατά 3,4% στο δεύτερο τρίμηνο, μετά την καταγραφή ανάπτυξης σε ποσοστό 3,8% στο προηγούμενο τρίμηνο.
Τα στοιχεία αυτά αποτελούν ένδειξη ότι οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έχουν σημαντικό αντίκτυπο σε οικονομίες που βασίζονται στις εξαγωγές.
«Ο συνεχιζόμενος εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας επηρεάζει αρνητικά τους βασικούς τομείς της μεταποίησης και των εξαγωγών», δήλωσε σχετικά αναλυτής της Vanguard Markets.
Ήδη πολλοί αναλυτές εκτιμούν πως η Σιγκαπούρη ενδέχεται αν εισέλθει σε τεχνική ύφεση (δύο συνεχόμενα τρίμηνα αρνητικής ανάπτυξης) το 2020.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS