Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Υποβαθμίζεται σε αρνητικό το outlook της Αργεντινής - Στο «Β2» η αξιολόγηση

Moody's: Υποβαθμίζεται σε αρνητικό το outlook της Αργεντινής - Στο «Β2» η αξιολόγηση
Η Moody's Investors Service υποβαθμίζει το outlook της Αργεντινής
Σε αρνητικές -από σταθερές- υποβάθμισε τις προοπτικές (outlook) της Αργεντινής η Moody's Investors Service, διατηρώντας την αξιολόγηση «Β2» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, η επιβεβαίωση της βαθμολογίας «B2» αντικατοπτρίζει την προσδοκία ότι τα βασικά οικονομικά μεγέθη της Αργεντινής δεν θα επιδεινωθούν περισσότερο και ότι η χρηματοδότηση από το ΔΝΤ θα στηρίξει τη χώρα, έως ότου μπορέσει να ανακτήσει οικονομικά προσιτή πρόσβαση στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.
Ανεξαρτήτως της αύξησης του χρέους και των χρεών του δημοσίου, η χώρα ωφελείται από την ισχυρή του δέσμευση στο πλαίσιο του προγράμματος του ΔΝΤ.
Με την επιφύλαξη της συνέχισης της πολιτικής, ο οίκος αναμένει οι εσωτερικές και εξωτερικές ανισορροπίες να συνεχίσουν να προσαρμόζονται, με τη χρηματοδότηση από το ΔΝΤ να προστατεύει την κυβέρνηση από εξωτερικούς κινδύνους αναχρηματοδότησης μέχρι το 2019.
Η επιστροφή εμπιστοσύνης στην οικονομία θα επέτρεπε την ανάπτυξη, επιτρέποντας στην Αργεντινή να βασίζεται σε θεμελιώδη πλεονεκτήματα, όπως η αναπτυγμένη και συγκριτικά πλούσια οικονομία.
Η απόφαση του οίκου να υποβαθμίσει τις προοπτικές αντικατοπτρίζει:

1. Την αυξημένη αβεβαιότητα όσον αφορά τη συνεχή εφαρμογή πολιτικών που, αντιμετωπίζοντας τις θεμελιώδεις ανισορροπίες της Αργεντινής, αποκαθιστούν αξιόπιστη πρόσβαση στις διεθνείς κεφαλαιαγορές και εμπεριέχουν τον κίνδυνο περαιτέρω ζημιογόνων νομισματικών κλυδωνισμών.

2. Τον, σχετικά, αυξανόμενο κίνδυνο της πολιτικής αβεβαιότητας που οδηγεί σε μια ουσιαστική, σταθερή μετατόπιση του συναισθήματος που αυξάνει τις πιέσεις της χρηματοδότησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης