Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αυτοί είναι οι συνένοχοι της οικογένειας Κουτσολιούτσου - Το νέο σκάνδαλο Folli Follie

Αυτοί είναι οι συνένοχοι της οικογένειας Κουτσολιούτσου  - Το νέο σκάνδαλο Folli Follie
Τα χρήματα που «πέταξαν», τα «ρέστα» που ζητά ο Κουτσολιούτσος και οι απίθανες πληρωμές στον αέρα
Ένας έλεγχος που δεν είναι ακριβώς έλεγχος και ένα πιστοποιητικό που δεν συμφωνεί με τίποτα αλλά κόστισαν περί τα 2,5 εκ ευρώ στη Folli Follie συμπυκνώνουν το νέο σκάνδαλο που είναι η διαχείριση της εταιρίας αμέσως μετά την αποκάλυψη του αρχικού σκανδάλου από την QCM.
Πλέον η οικογένεια Κουτσολιούτσου έχει συνενόχους.
Τα μέλη του ΔΣ που θήτευσαν μετά το Μάιο του 2018 και επέτρεψαν στην οικογένεια να εμφανίζει ότι έβαλε και λεφτά από την τσέπη της και να ζητά σήμερα «ρέστα» 40 εκ ευρώ ενώ ταυτόχρονα έχουν κάνει φτερά πάνω από 50 εκ ευρώ προς την Ασία αλλά και διευθυντικά στελέχη μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου.
Είναι απορίας άξιον πως όλοι όσοι παραιτούνταν και όσοι παρέμειναν δεν προσέφυγαν στις ελεγκτικές και διαδικαστικές αρχές να καταγγείλουν το όργιο που ακολούθησε μετά το Μάιο του 2018. Ή μήπως προσέφυγαν και δεν υπάρχει ενημέρωση;
Είναι επίσης απορίας άξιον πως η PwC δεν προσέφυγε στη δικαιοσύνη αλλά και την Αρχή Ξεπλύματος (ή μήπως προσέφυγε και το γνωρίζει μόνο η ίδια) αφού φαίνεται από το πόρισμα της ότι προκύπτουν ενδείξεις διάπραξης αξιόποινων πράξεων και επιπλέον φαίνεται η ίδια να απασχόλησε την Αρχή Ξεπλύματος για τον τρόπο αμοιβής της.
Χαρακτηριστικό του οργίου που γινόταν πως ενώ στις 4 Μαΐου του 2018 η QCM έβγαλε στην επιφάνεια το σκάνδαλο, στις 18 του ίδιου μήνα υπάρχουν συμβάσεις από δύο θυγατρικές προς προμηθευτή 5 εκ ευρώ από τα οποία πληρώθηκαν 3 εκ ευρώ και η πληρωμή αιτιολογείται ως … μπόνους διαμεσολάβησης για την ανεύρεση επενδυτών.
Ουσιαστικά πρόκειται για συναλλαγή άνευ οικονομικού αντικειμένου για την οποία το ανέκδοτο είναι πως οι σημερινοί διοικούντες τον όμιλο ισχυρίζονται ότι θα κάνουν αγωγή για να πάρει ο όμιλος τα λεφτά του πίσω !!!
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πόρισμα των ορκωτών που έχει κατατεθεί προκύπτει πέραν των άλλων ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία υπολοίπων της πλειοψηφίας των θυγατρικών (άρα δεν έγινε έλεγχος γιατί δεν υπήρχαν στοιχεία).
Ειδικότερα δε για την εταιρία Folli Folli Thailand θυγατρική της FF Group Spourcing οι ελεγκτές αναφέρουν ότι δεν έλαβαν κανένα απολύτως στοιχείο και κατά συνέπεια δεν μπορούσε να γίνει κανένας έλεγχος.
Η εν λόγω εταιρία όπως έχει καταλήξει και το πόρισμα της ΕΛΤΕ δεν φαίνεται να υπάρχει καν ως νομική μορφή στην Ταϊλάνδη και κατά συνέπεια πρόκειται για εγγραφές μαϊμού. Άραγε δεν μπορούσε η PwC να επαληθεύσει τα όσα διαπίστωσε σε λίγες ημέρες ελέγχου η ΕΛΤΕ;
Επιπλέον δεν μπορεί ένα και πλέον χρόνο μετά το ξέσπασμα του σκαδνάλου να επιβεβαιωθούν ούτε καν ως σύνολο τα ταμειακά διαθέσιμα γεγονός που παραπέμπει σε «μαύρη» διαχείριση.
Πάντως μέσα σε αυτό το σκηνικό δεν φαίνεται από το πόρισμα της PwC να υπάρχει ούτε καν λύση πτωχευτικού δικαίου για την εταιρία.
Γιατί αν υπήρχε θα έπρεπε να έχει καταγραφεί. Βέβαια το ΔΣ της εταιρίας που συνεδριάζει σήμερα υποτίθεται ότι έχει λύση να δώσει ως collateral ακίνητα και απαιτήσεις στους ομολογιούχους.
Ποιος όμως μπορεί να γνωρίζει την πραγματική ύπαρξη περιουσίας που μπορεί να δοθεί ως collateral δεδομένης της υποτιθέμενες δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας τα οποία όμως κανένας δεν είναι θέση να υπογράψει και να εγγυηθεί πόσα είναι ακριβώς.

Νίκος Καρούτζος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης