Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες απώλειες στο πετρέλαιο εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια ζήτηση - Στο -0,24% και τα 66,56 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ήπιες απώλειες στο πετρέλαιο εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια ζήτηση - Στο -0,24% και τα 66,56 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,38% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 59,98 δολ. ανά βαρέλι
Ήπιες απώλειες καταγράφει σήμερα Δευτέρα (15/7) το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από τις ανησυχίες της αγοράς ότι η παγκόσμια προσφορά θα ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τη ζήτηση κατά το επόμενο διάστημα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το Brent υποχωρεί κατά -0,24% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 66,56 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,38% στα 59,98 δολ. ανά βαρέλι.
Την περασμένη εβδομάδα, η μηνιαία έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας ανέφερε ότι η παγκόσμια προσφορά πετρελαίου για το πρώτο εξάμηνο του 2019 ξεπέρασε τη ζήτηση κατά 900 χιλ. βαρέλια ημερησίως.
«Αυτό το πλεόνασμα έρχεται να προστεθεί στα τεράστια αποθέματα τα οποία παρατηρήθηκαν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018, όταν η παραγωγή πετρελαίου σημείωσε άνοδο ενώ η ανάπτυξη της παγκόσμιας ζήτησης ξεκίνησε να παρακμάζει», αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση του ΙΕΑ.
Παράλληλα, ο IEA επεσήμανε ότι «η ευρέως αναμενόμενη απόφαση των υπουργών του ΟΠΕΚ+ να επεκτείνουν τη συμφωνία παραγωγής τους μέχρι τον Μάρτιο του 2020 παρέχει καθοδήγηση, αλλά δεν αλλάζει τις θεμελιώδεις προοπτικές μίας υπερπροσφοράς».
Στο επίκεντρο παραμένει και η τροπική καταιγίδα Barry η οποία έπληξε την περιοχή γύρω από τον Κόλπο του Μεξικού, καθώς σύμφωνα με την Υπηρεσίας Ασφαλείας και Περιβαλλοντικής Εκτέλεσης των ΗΠΑ, η παραγωγή πετρελαίου στις αμερικανικές περιοχές του Κόλπου υποχώρησε κατά 73% τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης